En Sıcak Konular

'Türkiye'deki açıklamalar bizi zor durumda bıraktı'

24 Şubat 2011 10:57 tsi
Kaddafi'ye karşı ayaklanmanın ve kanlı çatışmaların olduğu Libya'daki yaklaşık 3 bin Türk vatandaşı, iki ayrı feribotla Türkiye'ye getirildi. Yolcular arasında 10 günlük Eren bebek de vardı. Gelen yolcular Türkiye'den Libya'ya yönelik açıklamalar içi

Libya'nın Bingazi Limanı'ndan aldığı yolcularla dün sabaha karşı yola çıkan Orhan Gazi-1 feribotu saat 23.45, Osman Gazi-1 feribotu da saat 03.00'da Marmaris Limanı'na geldi.
İki feribotla, yaklaşık 3 bin Türk vatandaşı kaos ortamından çıkartılarak memleketlerine getirilmiş oldu. İlk feribotta yabancı uyruklu 30 kişi ile 10 gün önce dünyaya gelen Onur Eren Çalışkan, ikinci feribotta da 29 yabancı uyruklu kişi de yer aldı.

Önce gruplar halinde pasaport kontrolünden geçen yolculardan isteyenler otellere yönlendirilirken, isteyenler de otobüslerle memleketlerine yollandı.

 

Yolculardan sağlık problemi yaşayanlar, limanda hazır bekletilen 112 görevlilerince seyyar hastanelere alındılar. İlk feribotta, biniş sırasında yaşanan izdiham nedeniyle 6 kişinin yaralandığı, bunlardan birinin durumunun ağır olması nedeniyle hastaneye kaldırıldığı belirtildi. 



 
İlk feribot Orhan Gazi'deki 1500 kişi arasında 10 günlük Onur Eren de vardı.


EN BÜYÜK TÜRKİYE!

— Orhan Gazi-1'in Marmaris Limanı'na yanaşması yaklaşık 40 dakika sürdü. Gemiyi karşılayan denizci askerlerin bahriyeli selamına, gemideki vatandaşların 'en büyük Türkiye' sloganlarıyla karşılık verdiği gözlendi.

— Türk vatandaşlarının yanı sıra Orhan Gazi-1 ile 10 ülkeden 30 yabancı uyruklu kişi de Marmaris'e geldi. Feribotta, 5 Alman, 13 Suriye, 1 Ürdün, 1 Libya, 2 Kanada, 1 Yunanistan, 1 Çek, 1 Rus, 2 İngiliz ve 3 Fas uyruklu yolcu bulunuyordu.

— Marmaris'te kalmak isteyenler için valilik tarafından 2 bin yatak ayrılırken, ayrılmak isteyenler için de daha önce belirlenen 62 kente otobüs seferler düzenlendi.

— Orhan Gazi-1'de görev yapan 12 SAT komandosu ile yolcuların vedalaşması esnasında duygusal anlar yaşandı.

FERİBOTLAR GERİ DÖNECEK

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Muğla Valisi Fatih Şahin ve Marmaris Kaymakamı Serdar Polat tarafından karanfillerle karşılanan feribotlar, bakımlarının ardından yeniden Libya'ya dönecek. 

TÜRKİYE'DEKİ AÇIKLAMALAR BİZİ ZOR DURUMDA BIRAKTI

Uçaklarla tahliye de sürüyor. Bir grup işçi dün gece Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'na geldi. Eşi ve iki çocuğuyla gelen Filiz Kurnaz, Sirte'de, Libya'nın bazı bölgelerinde yaşanan olaylardan dolayı herhangi bir sıkıntı duymadıklarını ve Libyalıların kendilerine yardımcı olduğunu söyledi.        

Türkiye'de olaylara ilişkin yapılan bazı açıklamaların Libya'daki Türkleri zor durumda bıraktığını belirten Kurnaz, ''Bizi ürküten Türkiye'deki haberlerin oradaki Türkleri düşünmeden yapılması. Türkleri düşünmeden aleyhte çok haberler yapıldı ilk başta. Biz oralarda çok üzüldük'' dedi,
 

ntvmsnbc ve Ajanslar



Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,599 µs