En Sıcak Konular

Sarkozy ile son dakika krizi

24 Şubat 2011 10:49 tsi
Sarkozy ile son dakika krizi Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin yarınki Ankara gezisi Fransa’ nın protokol talepleri üzerine krize yol açtı. Kriz geziyi tehlikeye soktu ve Ankara, “Bu şartlarda ziyaret olmaz” mesajını iletti

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin yarın yapacağı 5 saatlik Türkiye ziyaretinin planlanmasında son dakika krizi çıktı. Sarkozy, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan ile yapacağı görüşmelerin süresi ve basın toplantısı gibi konularda Ankara’yı kızdıran taleplerde bulundu. Bunun üzerine ziyaret neredeyse ertelenme noktasına geldi.

Sarkozy’nin Türkiye’ye ziyareti, Fransız Cumhurbaşkanlığı internet sayfasında görünüyor. Ancak ziyaretin son dakikada bile iptal edilme ihtimalinin bulunduğu öne sürülüyor.

Sarkozy “resmi ziyaret” kapsamında değil, ülkesinin G-20 Dönem Başkanlığı’na hazırlık çerçevesinde ‘çalışma ziyareti’ için Ankara’ya gelecek. Ziyaret, ilk aşamada iki gün olarak planlanmış ancak daha sonra günübirliğe düşürülmüştü.

BÜYÜKELÇİ KÖŞK’E ÇAĞRILDI

Habertürk gazetesinin üst düzey kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül’ün Özel Kalem Müdürü Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu, geçen hafta sonu Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Bernard Emie’yi Köşk’e çağırdı ve “Biz bu ziyareti önemsiyoruz. Bu ziyaretin layıkıyla olmasını istiyoruz. Bu tür istekler sürecekse olmaz” mesajını iletti.

Bunun üzerine Emie, “Bu ziyaret hele de böyle bir seçim konjonktürü içinde ayarlandı. Ziyaret ertelenirse, bir daha yakın zamanda böyle bir ziyaretin ayarlanması çok zor görünüyor” karşılığını verdi. Büyükelçi Emie, durumu Paris’e iletmek üzere Köşk’ten ayrıldı.

Habertürk / Bahar Bakır



Bu haber 1,295 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,901 µs