En Sıcak Konular

Öğretim üyeleri üniversiteyi tercih etti

24 Şubat 2011 10:16 tsi
Tam Gün Yasası'nın üniversite hastanelerinde uygulanmaya başlamasının üzerinden yaklaşık bir ay geçti.

Birçok hocanın yeni dönemde üniversiteyi bırakacağı söyleniyordu. Ancak öyle olmadı. İlk gelen rakamlar, öğretim üyelerininüniversitehastanelerinde kalmaya devam ettiğini gösteriyor. 600 civarında öğretim üyesi bulunan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde sadece 5 hoca istifa etti. 12 öğretim üyesi ise 6 aylık ücretsiz izne çıktı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ da performansa dayalı ödeme sistemi ile bakanlığa bağlı çalışan doktorların yüzde 94'ünün gönüllü olarak muayenehanesini kapattığını açıkladı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgün Enver, şu ana kadar Tam Gün'e geçişte fakülte olarak ciddi bir problem yaşamadıklarını söylüyor. Şu anda sistemin tek probleminin mesai sonrası çalışma olduğunu belirten Özgün, "Anlaşılan Anayasa Mahkemesi'nin kısmi iptalinden sonra burada bir boşluk oluştu. Öğretim üyeleri mesaiden sonra nasıl bir çalışma şekli uygulayacak. Burada bir boşluk var. Bir yasal düzenleme yapılması gerekir." diyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde üniversite ile 2'şer yıllık part-time çalışma sözleşmesi imzalayan 86 öğretim üyesi bulunuyor. Bu hocalar, geçmişe dönük hakları olduğu için bu senenin sonuna kadar tıp fakültesinde yarı zamanlı çalışacak. Ancak yıl sonunda onlar da Tam Gün'e geçecek.

Üniversitelerde öğretim üyelerine verilecek ücretlerle ilgili 'performans yönetmeliği' geçtiğimiz hafta çıktı. Buna göre öğretim üyesi baktığı hasta, gerçekleştirdiği eğitim-öğretim çalışmaları ve yaptığı bilimsel faaliyetlerden ayrı ayrı döner sermaye payı alacak. Öğretim üyesi ayrıca kliniğinin yaptığı genel çalışmadan da pay alacak. Öte yandan doktorlar, Türk Tabipleri Birliği organizasyonu ile Ankara'da 13 Mart 2011 tarihinde eylem yapacak. Eylemde Tam Gün başta olmak üzere birçok uygulama protesto edilecek.

zaman

 

 



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,854 µs