En Sıcak Konular

Elektrik ve doğalgaza zam var mı?

24 Şubat 2011 09:56 tsi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci'den vatandaşı sevindirecek...

Kilci, Arap ülkelerinde yaşanan olayların petrol fiyatları üzerinde artırıcı bir yönde etkisinin olduğunu, bunun da petrol ve doğalgazda büyük oranda ithalata bağımlı olan Türkiye'nin petrol faturasını artırdığını kaydetti. Sadece petrol faturasının artmakla kalmayacağını, petrole bağlı olarak fiyatlandırılan doğalgaz maliyetlerinde de, ileride, gecikmeli de olsa önemli artışlar meydana geleceğini kaydeden Kilci, fakat bunun tüketici fiyatlarına ne ölçüde yansıyacağını şu anda kestirmemin mümkün olmadığını bildirdi.

Kilci, "Şu anda doğalgaza zam yapmayı gerektirecek bir gelişme söz konusu değil, ancak petrol fiyatlarının artmasının, doğalgaz alım maliyetlerine de etkisi söz konusu olacak." dedi. Cezayir'den önemli miktarda LNG ithalatının söz konusu olduğunu dile getiren Kilci, bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini, fakat şu anda Türkiye'nin enerjide arz güvenliğini etkileyen bir durumun söz konusu olmadığını vurguladı. Arz güvenliği tehlikesine karşı alternatif tedbirlerin bulunduğuna dikkat çeken Kilci, "Özellikle petrol ithalatımızda bir kaynak çeşitliliği söz konusu. Doğalgaz konusunda Cezayir ile LNG kontratlarımız var. Fakat ihtiyaç olması durumunda biraz maliyeti göze alarak uluslararası spot piyasalardan da LNG temini mümkün." diye konuştu.
Nisanda ne doğalgaz ne de elektrik fiyatlarında bir artış beklentisi içinde olmadıklarını belirten Kilci, "Petrol fiyatlarının maliyetlere belli miktarda yansıması olacak, fakat şu anda bu maliyetler katlanılabilir düzeyde. Yakın bir zamanda ne elektrik ne de doğalgaz fiyatlarında bir artış öngörmüyoruz." dedi.

aa



Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,373 µs