En Sıcak Konular

Libya'daki 168 Türk uçakla İstanbul'a getirildi

24 Şubat 2011 09:14 tsi
Libya'daki iç karışıklık sebebiyle Türk vatandaşlarının yurda dönüşü devam ediyor.

Doğuş Holding de bu ülkedeki 168 işçisini aileleriyle birlikte özel uçakla İstanbul'a getirdi. İşçiler, bilinçsizce demeç verdiğini iddia ettiği siyasilere tepki gösterdi.

Libya'da faaliyet gösteren Doğuş İnşaat, 540 işçisinin tahliyesine başladı. Sirte şehrindeki işçilerin tahliyesi için Doğuş Holding özel uçak gönderdi. Buradaki askeri havaalanına inen uçak, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 168 Türk vatandaşını İstanbul'a getirdi. Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'na saat 02.40'ta inen uçaktaki yolcuları Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk karşıladı.

Türkiye'ye dönen işçiler, havalimanında yakınlarıyla hasret giderdi. İşçilerden Talip Berk, şantiyelerinin bulunduğu Sirte şehrinde herhangi bir karışıklığın bulunmadığını söyledi. Libya halkının kendilerine çok iyi davrandığını ifade eden Berk, bazı bölgelerde yiyecek sıkıntısı yaşandığını aktardı.

Eşiyle birlikte Libya'da bulunan Filiz Kurnaz da iki çocuğuyla birlikte İstanbul'a gelenler arasında yer aldı. Kurnaz, Sirte kentinde durumun normal olduğunu ve bir sıkıntı yaşamadıklarını aktardı. Türkiye'deki siyasilerin yaptığı bazı açıklamaların Libya'daki Türkleri zor durumda bıraktığını savunan Filiz Kurnaz, başta siyasiler ve medya olmak üzere herkesin sorumlu davranması gerektiğini belirtti. Bazı işçiler de açıklamalarından dolayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

İstanbul'da kalacak olan işçiler, çalıştıkları firma tarafından minibüslerle evlerine kadar götürüldü. İstanbul dışına gidecek olanlar ise Doğuş Holding'in Bağcılar'daki misafirhanesine yerleştirildi. Doğuş Holding yetkilileri, Libya'daki 540 işçisinin tamamını özel uçaklarla Türkiye'ye getireceklerini kaydetti.
 
cihan

 



Bu haber 691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,218 µs