En Sıcak Konular

Kaddafi'nin paralı askerleri iz bırakmıyor

24 Şubat 2011 09:03 tsi
Kaddafi'nin paralı askerleri iz bırakmıyor Libya lideri Kaddafi'nin paralı askerleri katliamlarından geriye iz bırakmıyor.

Başkent Trablus'un kan gölüne dönen sokakları temizlenirken, Afrikalı lejyonerlerin arkalarında bıraktığı yüzlerce cesedin ise yakıldığı ileri sürüldü. Ülkenin doğusu tamamen muhaliflerin eline geçti. Libya'daki 1.5 milyon yabancının kaçışı ise sürüyor

Libya'yı 42 yıldır demir yumrukla yöneten ve son konuşmasında "ölsem de istifa etmem" diyen Albay Muammer Kaddafi'nin bütün kirli işlerini yapan Afrikalı paralı askerlerin Trablus'ta işledikleri son katliamın izlerini yok etmek için önce kan gölüne dönen sokakları temizledikleri, ardından da ortalıkta bir gün bekleyen 300 kadar cesedi toplayıp yaktıkları ileri sürüldü. Sosyal paylaşım sitesi YouTube'a düşen bir videoda, isminin Saddam olduğunu söyleyen bir Libyalı, Fransızca konuşan ve aylık en az 30 bin dolar maaş alan paralı askerlerin, El Beyda'da 18 Şubat'ta 40 kadar sivili ağır silahlarla ve nişan alarak öldürdüklerini söylüyor.

EN DÜŞÜK MAAŞ 30 BİN $

Fransız gazetesi Le Figaro'nun sitesinde de yer alan videoda, halkın linç etmek istediği siyahi biri ise paralı asker olduğunu itiraf ederek, "Kaddafi'nin oğlu Hamis beni tuttu" diyor. Figaro'ya konuşan yurtdışındaki bir çok Libyalı da, "Hepsi çok iyi paralar alıyor. Çoğu Nijerya, Zimbabve, Liberya, Çad ve Sudan'dan getiriliyor" derken El Arabiya televizyonu da geçen çarşamba Bingazi'de çatışmalar başladıktan sonra Kaddafi'nin dört uçak dolusu Afrikalı lejyoneri bu kente naklettiğini belirtti. Hepsinin de üniformalı ve ağır silahlı olduğunu kaydeden El Arabiya, " Uçaklar, Bingazi yakınındaki Benin Havaalanı'na indi. Bir kaç gün sonra da başkent Trablus yakınlarındaki askeri üsse döndüler" dedi.

300 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜLER

Bingazi'de onlarca insanı öldüren paralı askerler, önceki gün de Trablus'taki gösteriler sırasında ağır silahlar, tank ve hatta uçaklarla 300'u aşkın kişiyi katletti. Lejyonerlerin, ardından da geride bıraktıkları cesetleri yaktıkları belirtildi. Le Figaro, Sudan'da hükümet yanlısı El İntibaha gazetesini kaynak göstererek, Darfur bölgesindeki isyancı grupların Kaddafi için paralı askerlik yaptıklarını da ileri sürdü. Paralı askerlerin halka karşı ağır silahlarla işlediği katliamlar, bir çok aşiretin Kaddafi'den uzaklaşmasına, adalet bakanı ve içişleri bakanının istifasına yol açtı. İnsan hakları dernekleri ise Libya'da yaşayan ve sayıları 1 milyon 300 bini bulan Afrikalı göçmenlerin paralı askerlerle karıştırılmaması uyarısında bulunuyor.

İsyancılar Trablus'a dayandı

PROTESTOCULARIN, ayaklanmanın sekizinci gününde, ülkenin Mısır sınırından itibaren doğu kesiminin tamamına yakınının kontrolünü ele geçirdikleri ileri sürüldü. Derne ve Tobruk'tan başlayan bu bölgelerin bir bölümünde halkın kent komiteleri kurduğu belirtildi. Sitre Körfezi çevresindeki ana petrol sahalarına ilerledikleri belirtilen göstericilerin zafer ilan ettikleri Mistra kenti de başkent Trablus'un yaklaşık 200 kilometre doğusunda bulunuyor.

Pilotlar uçağı kasten düşürdü

LİBYA hava kuvvetlerine ait bir uçak, pilotların Bingazi'yi bombalama emrini reddederek paraşütle atlamasının ardından düştü. Emri yerine getirmeyi reddeden pilotlar, Rus yapımı Sukhoi- 22 tipi uçaktan paraşütle atladı. Pilotların uçaktan atlamasının ardından uçak Bingazi'nin 160 kilomerte güneyindeki Ecdebiye'de boş bir alana düştü. Daha önce de halka ateş etmeyi rededen iki albay pilot, uçaklarıyla birlikte Malta'ya inmiş ve sığınma istemişti.

Kaddafi'nin ölüm timleri halka rasgele ateş ediyor

Libya'da 4x4 araçlarla devriye gezen paralı askerler gördüklerine rastgele ateş ediyor. Paralı askerlerin halka karşı kullandığı havan mermilerini gösteren protestocular (üstte), sekizinci gününü geride bırakan çatışmalarda lejyonerlerin hava ve karadan düzenledikleri saldırılarla ülkeye adeta kan banyosu yaşattıklarını söyledi. Bir görgü tanığı, "Trablus'ta kurşunlanmış cesetlerin sokaklarda ve Yeşil Meydan çevresindeki yolların üzerinde kaldığını, ancak yakınlarının korku nedeniyle cesetleri alamadıklarını" söyledi.

sabah



Bu haber 1,602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,155 µs