En Sıcak Konular

Halk TV pazarlığında bayrağı Aygün devraldı

24 Şubat 2011 08:15 tsi
Halk TV pazarlığında bayrağı Aygün devraldı 
Soner Yalçın'ın tutuklanmasından sonra CHP'nin Halk TV'sini Odatv'ye dönüştürme projesini gazeteci Hakan Aygün devraldı.

Aygün önceki gün Kılıçdaroğlu ve Baykal ile ayrı ayrı görüşerek kurulacak televizyon kanalının detaylarını konuştu.

Ergenekon soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan Odatv internet sitesinin sahibi Soner Yalçın'ın Halk TV'nin başına geçirmeyi düşündüğü gazeteci Hakan Aygün önceki gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eski CHP lideri Deniz Baykal ile bir araya geldi.

CHP'nin Halk TV'sini satın alarak Odatv ismiyle yayın yapma konusunda Kılıçdaroğlu'nu ikna eden Soner Yalçın, hisseleri elinde bulunduran Baykal'ın vetosu ile karşılaşmıştı. Kılıçdaroğlu, Yalçın tutuklanmasından sonra grup toplantısında "Soner Yalçın'a her türlü desteği vereceğiz" dedikten sonra Halk TV için Baykal ile bir araya gelmişti. 40 dakikalık görüşmede Kılıçdaroğlu, Baykal'dan Halk TV'yi Soner Yalçın ekibine devretmesini istemişti. Baykal ise kanalın 'Yeni CHP' yönetimi tarafından kullanılmasına karşı olmadığını ancak Yalçın'a devrini kabul edemeyeceğini bildirmişti.

VETOYU KALDIRMASINI İSTEDİ

Bu gelişmelerin ardından Yalçın'ın Halk TV'yi alması durumunda başına geçirmeyi düşündüğü gazeteci Hakan Aygün'ün, önceki gün CHP lideri Kılıçdaroğlu ile bir araya geldiği öğrenildi. Aygün daha sonra Deniz Baykal'ı ziyaret ederek devir için koyduğu vetoyu kaldırmasını talep etti.

PROJE SEKTEYE UĞRADI

CHP'nin Halk TV'sinin yerine ikame edilmek istenen "Odatv projesi" Soner Yalçın'ın gözaltına alınması ile yarım kalmıştı. Kılıçdaroğlu, Baykal'ın, baldızı Acun Akıltopu'nun oğlu Haluk Akıltopu, eski CHP Saymanı Mahmut Yıldız ve Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'de bulunduğu belirtilen Halk TV'nin hisselerini partinin yeni yönetimine yakın isimlere devretmemesi üzerine hizmet alımı sözleşmesini feshetmiş ve dolaylı yoldan kanalın iflas etmesine neden olmuştu. CHP'nin ihtiyaç duyduğu kanalı CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat ve Soner Yalçın ortaklığında gerçekleştirmek istiyordu. Halk TV, geçen hafta ki Baykal-Kılıçdaroğlu görüşmesinin ardından müzik içerikli test yayınına başlamıştı.

CHP'den Odatv'ye destek eylemi

Odatv'nin yöneticisi gazeteci Soner Yalçın, Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nun tutuklanması, Ankara Temsilciliği'nce, CHP'li milletvekillerinin de destek verdiği açıklamayla protesto edildi. Uğur Mumcu'nun öldürüldüğü evinin önündeki parkta yapılan açıklamada CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Soner Yalçın'ın haksız şekilde tutuklandığını, desteklerinin süreceğini ifade etti. CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü de Türkiye'nin totaliter bir rejime doğru hızla yürüdüğünü öne sürerek, yargının bağımsızlığının bittiğini savundu. Protestoya, YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu da destek verdi.

yenişafak



Bu haber 948 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,087 µs