En Sıcak Konular

Ufuk Uras AK Parti'ye mi katılıyor?

23 Şubat 2011 16:58 tsi
BDP'li Ufuk Uras Başbakan Erdoğan'la yaptığı görüşmeden sonra AK Parti'ye katılacağı iddialarını yalanladı

BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras'ın geçtiğimiz hafta Başbakan Erdoğan'la yaptığı görüşme sonrası kulislerde Uras'ın AK Parti'ye katılacağı iddiaları konuşulmaya başlandı. Bu iddia Uras'a da soruldu. Böyle bir durumun söz konusu olmadığını açıklayan Uras, Başbakan Erdoğan ile yaptıkları görüşmede, barışın temin edilmesi açısından somut adımlar atılması gerektiğine yönelik görüşlerini ifade ettiklerini aktardı.

BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Meclis'in 12 Eylül mağduriyetleriyle ilgili somut adım atmasının mümkün olduğunu belirterek, ''Hukuku ortadan kaldıran darbecilere karşı hukuku uygulamak neden bu kadar zor, anlamak mümkün değil'' dedi.

Uras, bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle düzenlediği basın toplantısında, 12 Eylül rejiminin tasfiyesi ve demokratikleşme konusunda beraberindeki sivil toplum örgütlerinin iradelerini beyan ettiklerini ve Meclis'te somut adımlar atılmasını istediklerini kaydetti.

Kenan Evren ve arkadaşlarının yargılanması için yapılan başvuruların 6. ayına girdiği anımsatan Uras, ''Darbe hukuku ve darbe kültürünü aşmada Meclis'in çok önemli sorumlulukları olduğunu düşünüyoruz'' diye konuştu.

Cesur hakim ve savcılara ihtiyaç olduğunu söyleyen Uras, ''Meclis'in 12 Eylül mağduriyetleriyle ilgili somut adım atması pekala mümkün. Hukuku ortadan kaldıran darbecilere karşı hukuku uygulamak neden bu kadar zor, anlamak mümkün değil'' ifadesini kullandı.

AK PARTİ'YE KATILACAK MI?

Uras, bir gazetecinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından, ''AK Parti'ye geçeceği'' yönünde iddiaların gündeme geldiğini belirtmesi üzerine, bunu yalanladı. Uras, Başbakan Erdoğan ile yaptıkları görüşmede, barışın temin edilmesi açısından somut adımlar atılması gerektiğine yönelik görüşlerini ifade ettiklerini aktardı.

Devrimci 78'liler Federasyonu Başkanı Nejat Kangal da referandum öncesi bir bir raflardan indirilen dosyaların, yeniden sessiz sedasız eski tozlu raflara konulduğunu savunarak, ''Darbe suçu, Meclis'in varlığına karşı da işlendiğinden bu suçu işleyenlerle hesaplaşmak Meclis'in ertelenemez sorumluluklarından biridir'' dedi.

Kangal, yapılmasını istediklerini düzenlemelere de değinerek, ''Kenan Evren, Cemal Gürsel ve Cevdet Sunay'ın Cumhurbaşkanlığı unvanı geri alınmalıdır. Darbecilerin servetleri açıklanmalı, mal varlıklarına el konulmalı, emekli maaşları kesilmeli ve bu kalemler kurulacak fona aktarılmalıdır'' diye konuştu.

Yeni bir anayasa yapılması gerektiğini söyleyen Kangal, referandumda hangi yönde oy kullandığının sorulması üzerine, bireysel olarak referandumu boykot ettiğini söyledi.



Bu haber 876 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,765 µs