En Sıcak Konular

Türkiye'nin mesajları Arap dünyasında ses getiriyor

23 Şubat 2011 16:32 tsi
Mısır asıllı ABD'li gazeteci Ayman Mohyeldin, katıldığı konferans'ta Türkiye tarafından söylenen her şey, Arap dünyasında çok ses getiriyor diye konuştu

İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü'nde gerçekleşen ''Devrime Ses Vermek'' konferansına konuşmacı olarak katılan Mohyeldin, muhabir olarak Mısır, Tunus ve Libya'da olan olayları bırakıp İstanbul'a gelmesinin güç olduğunu, bunu sadece Türkiye için yapabileceğini söyledi.
 
Mohyeldin, kendisinin muhabir olarak Ortadoğuda yaşanan devrime ses olmadığını, sadece bu sese mikrofon uzattığını belirterek, Arap halkının uzun zamandır sesini duyurmak istediğini, buna ise medyanın yardımıyla ulaştıklarını ifade etti.
    
Arap dünyasında başlayan değişim rüzgarlarının, agresif bir şekilde sınırlarını aşarak birçok yere ulaşmaya başladığını kaydeden Mohyeldin, bu değişimin son derece hızlı olduğunu, fakat bunun nasıl bir rüzgara dönüşeceğinin ileriki zamanlarda anlaşabileceğini belirterek, bunun pozitif bir rüzgar olmasını umduğunu dile getirdi.
    
Mohyeldin, geçen bir kaç yıl boyunca zamanını, Amerikalı'lara Arap dünyasını anlatmakla geçirdiğini, bunun da iyi bir mücadele olduğunu dile getirerek, daha sonra ise Arap medya kuruluşu olan El-Cezire'ye geçerek, buradan Arap dünyasının sesini dünyaya duyurmaya karar verdiğini anlattı.
   
Arap dünyasında olanları anlatmanın en kolay yolunun, hükümet ve insanların ilişkilerinin değişimi olarak adlandırılabileceğini söyleyen Mohyeldin, ''Yıllar boyunca ülke liderleri, halkına, kendilerinin mülkiyetiymiş gibi davrandı'' dedi.
    
Mohyeldin, şu an itibariyle hangi liderin başa geleceğini veya bu Arap ülkelerinde nasıl bir hükümet biçiminin yürütüleceğini kimsenin bilmediğini ifade ederek, bilinen şeyin, uzun süredir Arap dünyasını korkutan faktörlerin giderildiği olduğunu söyledi.

AA




Bu haber 852 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,053 µs