En Sıcak Konular

Okyanusta kaybolan TSK personeli var mı?

23 Şubat 2011 15:14 tsi
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın gemilerle yurt içi ve yurt dışı görevlere gönderdiği personel içinden bu görev süresi içinde kaybolan, okyanusun ortasında yok olan personeli var mı?

Soruyu 'sehitlerolmez.com' sitesinin editörü Yusuf İnan, Balyoz tutuklularını ziyaret eden Genelkurmay Başkan Org. Işık Koşaner'e soruyor.


İnan, "TSK Üst yönetimi gerçeklerle yüzleşmeli" başlıklı yazısında Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral E.Uğur Yiğit, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay ve MSB Vecdi Gönül'e şu soruları yöneltiyor:

"-TSK'da 1970 yılından 2011 yılına kadar kaç subay, astsubay, uzman çavuş, uzman onbaşı, çavuş, onbaşı, er ve sivil memur vefat etmiştir?

-Vefat eden TSK personelinin kaç tanesine şehitlik beraati verilmiştir?

-Vefat eden personel içinde intihar teşhisi ile ölenlerin sayısı kaç tanedir?

-İntihar etti denilen personellerin savcılık incelemeleri, sivil ve özel yetkili bir savcı grubu tarafından yapılarak, Türk Halkı'nın içindeki endişelerin ortadan kalkması sağlanabilir mi?

-Özellikle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde intihar etti denilen subay ve astsubaylar hakkında kamuoyu tatmin edici bir şekilde bilgilendirilebilir mi?

-Son birkaç yıl içinde arka arkaya intihar eden Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli hakim ve savcılar gerçekten intihar etti mi?

-Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın gemilerle yurt içi ve yurt dışı görevlere gönderdiği personel içinden bu görev süresi içinde kaybolan, okyanusun ortasında yok olan personeli var mı?"

 TSK PRESTİJ KAYBEDİYOR

 İnan, TSK'nın başındaki yöneticilerin "hatalı hareketleri nedeniyle prestij kaybediyor" dediği yazısında şunları dile getiriyor: İlk olarak Ergenekon Terör Örgütü yapılanmasında TSK üst yönetiminden birçok isim tutuklandı. Ortaya atılan iddialar çürütülmediği için halkın kafasında şüpheler oluştu.

Karakol baskınlarındaki şaibe yine Türk Halkı'nı ikna edecek açıklıkla ortaya konulmadı.

Görevlerinde ihmal gösteren, yanlış yolllara sapan subayların temizlenmesi değil de olayların üstünün örtülmesi yönündeki girişimler yine Türk Silahlı Kuvvetleri karnesine zayıf not olarak yazıldı. Heron skandalı unutulmadı."

 BALYOZ ZİYARETLERİ MAKUL DEĞİL

 İnan, kuvvet komutanlarının Balyoz tutuklularına gerçekleştirdiği ziyareti de değerlendiriyor, "Bu süreçte Genel Kurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları'nın onları ziyaret etmesi hiç makul değil. Sayın komutanlar TSK Komuta Kademesi suçluların yanında izlenimi vermekten kaçınmalıdır" diyor.

 ANITKABİR SUÇLULARI TEMİZLEME YERİ DEĞİLDİR

İnan, Balyoz tutuklusu askerlerin eşlerinin Anıtkabir'e yaptıkları ziyarete ilişkin ise, "Kışladaki subayları ve eşlerini manevi baskı altında tutarak Anıtkabir'e götürmek Türk Silahlı Kuvvetleri'ne prestij kazandırmaz. Anıtkabir suçluları temizleme makamı değil" diyor.

 VECDİ GÖNÜL'E ÇAĞRI

Yazıda Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'e de bir çağrı var. İnan, "Vecdi Gönül'de diğer TSK personeline uygulanan prosedürün gereğini yapmalı, ağırlaştırılmış müebbet ile yargılanan personeli açığa almalıdır.

TSK içinde en basit suçlarla yargılanan personelin açığa alındığı bilinirken, ağırlaştırılmış müebbet ile yargılanan personelin görevinin başındaymış gibi muamele görmesi hukuktan önce akla sığmıyor" diye belirtiyor.

Etha




Bu haber 785 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,320 µs