En Sıcak Konular

TÜBİTAK'tan marka uyarısı...

23 Şubat 2011 13:47 tsi
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nuket Yetiş Edirne'de konuştu...

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nuket Yetiş, "Türkiye'nin 125, 150. yıllarında dünya markası ile anılmak istiyorsak, şimdiden bu çalışmalarımızı yapmak zorundayız" dedi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nuket Yetiş, Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın'ın katılımı ile yarın yapılacak "Marmara Bölgesi TÜBİTAK Ar-Ge ve Yenilikler Günü-II Programı"na katılmak için geldiği Edirne'de Vali Gökhan Sözer'i ziyaret etti. Edirne Lalezar Tesislerinde gerçekleştirilecek olan toplantı hakkında Sözer'e bilgi veren Yetiş, TÜBİTAK olarak Türkiye'yi Mart 2009 yılında 12 bölgeye ayırarak, o bölgenin kanaat önderleri, ilin yöneticileri, işadamları ve sanayiciler ile birlikte toplantılar yapmaya başladıklarını anımsattı. Yarın Edirne'de Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın'ın katılımı ile bir toplantı yapılacağını ve bu toplantıya Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ illerinin valilileri, belediye başkanları, üniversite rektörleri, il özel idaresi genel sekreterleri, sanayi ve ticaret odası başkanlarının davet edildiğini vurgulayan Yetiş, makro kalkınmanın, bölgesel ve yerel işbirliği ile gerçekleştiğini belirtti. Yetiş, şöyle devam etti:

"Türkiye inanılmaz zenginliklere sahip bir ülke. Yeraltı, yer üstü kaynakları, tarihi eserleri var. Tabii TÜBİTAK deyince akla teknoloji geliyor. Bir sürü zenginliklerimiz var. Sosyal ve kültürel konularında. Bunları yeniden önceliklendirip bugünkü yaşama uygun hale nasıl getirebiliriz. Kısaca yerel değerleri küresel değerler haline nasıl getirebiliriz? Amacımız, 2053 yılında veya 2073 yılında, yani ülkemizin 125, 150 kuruluş yıllarında dünyada, Edirne'de ne ile anılmak istersiniz? Eğer dünya markası Edirne'nin şu kısmını geliştireceksek onun çalışmasını şimdiden yapmak zorundayız. Bunun içinde yerel yönetimler, sanayicileri, üniversite rektörleri ile işbirlikleri yapıyoruz. Edirne'deki bu toplantı son toplantı. Toplantının sonunda Sayın Bakanımız bizim dosyaları sizlere gönderecek. Eğer bu bağlamda, bir İl Yenilik Platformu kurarsanız, sizin koyacağınız katkılar kadar bizde katkılar koyarak yenilikçiliği daha da geliştirip daha fazla ihracat, daha fazla istihdam, daha fazla imaj yaratmaya çalışacağız. Bunu Devlet Planlama Teşkilatımızda destekliyor."

Edirne Valisi Gökhan Sözer de TÜBİTAK'ın Türkiye'nin en önemli kurumlarından, değerlerinden biri olduğunu ifade etti. Daha önce kullanılmayan fonların TÜBİTAK tarafından kullanıldığını ve kullandırmaya başladığını vurgulayan Sözer, bunun da çok önemli bir yenilik, gelişme olduğunu kaydetti. Vali Sözer, Yetiş'e Edirne'nin el sanatları ürünlerinden olan Mis sabunu, Yetiş de en çok okunan kitaplardan hediye etti.

AA
 

 



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,722 µs