En Sıcak Konular

Gazze'den Kaddafi'ye cevap

23 Şubat 2011 13:30 tsi
Gazze'den Kaddafi'ye cevap
Kaddafi'nin yaptığı açıklama sonrası Gazze'den cevap geldi.

İSRAİL BAŞIMIZA BOMBA YAĞDIRIRKEN SENİN UÇAKLARIN NEREDEYDİ?

İsrail gece gündüz başımıza bomba yağdırırken küçüklerimi yakarken büyüklerimizin kalbini dağlarken uçakların neredeydi? Evlerimiz başımıza yıkılırken uçakların neredeydi? Bizler Ey Araaplar! Diye haykırırken bizi kimse duymazken senin uçakların neredeydi?

Libya halkının direnişine destek veren Gazzeliler Kaddafi’nin dün televizyonda kendileriyle ilgili söyledikleri karşısında adeta öfkeden deliye döndüler.

Kendi şehirleri, evleri toprakları yaş  kuru ayırmadan gece gündüz bombalanırken, başlarına misket bombaları yağarken kılını kıpırdatmayan Kaddafi ve şürekasının bugün Libya halkının üzerine, müslüman ve Arap bir halkın üzerine bomba yağdırması karşısında adeta çıldıran Gazzeliler haklı olarak şu soruyu soruyor: Gazze cehenneme dönerken senin uçakların neredeydi ey Kaddafi?

Libya lideri Muammer el-Kaddafi’nin kendi halkının üzerine bomba yağdırması akla hemen Gazze’yi getirdi.  Gözünü kırpmadan halkının üzerine tıpkı siyonist İsrail gibi bomba yağdıran, dışarıdan kiralık katil getirtip katliamlar gerçekleştiren Kaddafi istifa çağrılarına kimse içişlerime karışmasın karşılığını veriyor.

Hamas’ın öğrenci kolu olan İslami Kütle’nin organize ettiği protesto yürüyüşünde yüzlerce Gazzeli öğrenci ellerinde Libya bayraklarıyla Kaddafi’nin derhal bırakıp gitmesini istediler.

DÜŞMANLARI BIRAKTIN MASUMLARA SALDIRIYORSUN!

Kütle sözcüsü Eşref el-Gafri, göstericilerin üzerine bomba yağdıran ve onlara karşı ağır silahlar kullanan Kaddafi’nin ve rejiminin Uluslararası mahkemelerde yargılanması gerektiğini söyledi.

Öte yandan Hamas sözcüsü Hammad el-Rakab, savaş uçaklarıyla göstericilerin üzerine bomba yağdıran Kaddafi rejiminin bir savaş suçu işlediğini ve bunun için yargılanması gerektiğini söyleyenel-Rakab, Kaddafi’den savaş uçaklarını ve otomatik silahlarını düşmanlara çevirmesini beklerdik,  masumlara değil” dedi.

Birleşmiş Milletlerin sorumluluğunu hatırlayarak bu insanlık dışı katliamlara dur demek için müdahale etmesi gerektiğini talep eden göstericiler Libya halkının yanında olduklarını ifade ettiler.

Öte yandan Libya halkının devrimine destek veren İslami Cihat Hareketi liderlerinden Dr. Muhammed el-Hindi “Aralık 2008- Ocak 2009’da İsrail’in Gazze şeridine karşı başlattığı savaşta Libya uçakları neredeydi” diye sordu.

Kendi halkına savaş uçaklarıyla, saldıran özgürlük isteyenleri baskıyla silahla susturmaya çalışan Kaddafi’nin aklını yitirdiğini ve rejimin çökmekte olduğunu savunan el-Hindi; “ Başta Trablus olmak üzere Libya’nın değişik kentlerinde dökülen kanların, inşallah Mısır ve Tunus’ta olduğu gibi filizlenip Libya Devrimi zaferiyle sonuçlanacağını temenni ediyoruz “dedi.

Bu arada Libya’da yaklaşık olarak 30 bin civarında Filistinlinin yaşadığı tahmin ediliyor.
 




Bu haber 1,072 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,885 µs