En Sıcak Konular

'Eğitim batıdan, ancak babalarının oğulları!'

23 Şubat 2011 11:40 tsi
Seyfülislam Kaddafi'nin doktorasını yaptığı LSE'de ğretim üyeliği yapan Dr. Steffen Hertog, "Bu insanlar Batıda eğitim görebilir, ancak sonuçta babalarının oğulları" dedi.

Ortadoğu uzmanı olan Hertog, AA'ya yaptığı açıklamada, Seyfülislam Kaddafi ile London School of Economics'te doktora yaparken tanışmadığını söyledi. Batı eğitiminin insanlara yeni analitik düşünceler sağlayabileceğini kaydeden Hertog, ancak bunun kişilerin siyasi görüşlerini değiştirmeyeceğini ifade etti. Hertog, "Bu kişiler iyi bir yönetim ile toplumun ve ekonomik liberalleşmenin öneminden bahsedebilirler, ama sonuçta babalarının oğulları" diye konuştu.

Libya'daki en büyük endişenin ülkeyi bir arada tutacak "ulusal kimliğin" bulunmaması olduğunu belirten Hertog, dolayısıyla bu ülkede bir iç savaşın ya da daha da büyük bir kargaşanın yaşanabileceğine dikkati çekti. Hertog, "Libya'da olanlar Kaddafi karşıtı, ABD ya daİngilterekarşıtı değil" dedi.

Tunus'ta olanların bölgede halkların hükümetlerine karşı ayaklanmalarını tetiklediğini ifade eden Hertog, "Bölgede ülkeden ülkeye yayılan kargaşa geçen yıllarda da başlayabilirdi. Ama bu yıl oldu" dedi.

Mısır ve Tunus'taki protestolarda "Batı karşıtı" sloganlardan çok, bu ülkelerdeki rejimlerin ve hükümetlerin eleştirildiğine dikkati çeken Hertog, dolayısıyla bu ülkelerde kurulacak yeni yapıların Avrupa ve ABD ile siyasi ve ekonomik olarak işbirliğini sürdüreceği görüşünü dile getirdi.

LSE öğretim üyesi Dr. Hertog, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da yaşananların ülkelerin dış politikalarını kesinlikle değiştireceğini, ancak bu değişimin ne yönde olacağını tahmin etmenin güç olduğunu sözlerine ekledi.

Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi'nin 2008 yılında Londra'da eğitim almasının yanı sıra Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in küçük oğlu Cemal Mübarek'in de Londra ile bağlantısı olduğu gündeme gelmişti. Cemal Mübarek, Kahire'deki Amerikan Üniversitesinde okumuş, ardından önce Mısır'daki, daha sonra ise Londra'daki "Bank of America"da çalışmıştı. Her iki liderin oğullarının da Londra'da evlerinin olduğu basına yansımıştı.

aa



Bu haber 487 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,601 µs