En Sıcak Konular

Papandreu'dan Afrika ülkelerine jest

22 Şubat 2011 22:10 tsi
Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Kuzey Afrika ülkelerinde istikrar ve reformların sağlanması için katkıda bulunduklarını söyledi.

Papandreu, başkent Berlin'de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı görüşmeden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, sivillere yönelik her türlü şiddeti kınadıklarını ve Libya'da halkın toplumsal ve siyasi değişiklik isteğini desteklediklerini belirterek, "Kuzey Afrika ülkelerinde istikrar ve reformların sağlanması için katkıda bulunuyoruz" dedi.

Kuzey Afrika ülkelerinin, Yunanistan'ın komşuları olduğunu ve ülkesinin bu nedenle bölgede önemli rol oynadığını ifade eden Papandreu, Libya'daki yabancı ülke vatandaşlarının tahliye edilmesine de yardımcı olduklarını söyledi.

Papandreu, ülkesindeki ekonomik durumla ilgili olarak da "ev ödevlerini yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini" belirterek, bunun kolay olmadığını, Yunan halkının büyük fedakarlıklarda bulunduğunu, ancak çabalarının sonucunda güçlü ve yeni bir Yunanistan'ın yaratılacağını ifade etti.

Almanya'nın Yunanistan ile dayanışmasının da kendileri için çok önemli olduğunu belirten Papandreu, Merkel'e de yarattığı yeni Avrupa mimarisinden dolayı teşekkür etti.

Papandreu, bugüne kadar rekabet gücü yüksek bir ekonomiye sahip olmadıklarını da dile getirerek, eğitim düzeyini ve kaliteyi artırarak, gelecekte rekabet yeteneğine sahip bir ekonomi yaratmak istediklerini sözlerine ekledi.

Merkel de Yunanistan'a yapılan yardımın süresinin 3 yıldan fazla bir süre uzatılmasının tartışılmakta olduğunu belirterek, ancak bu konuda henüz karar alınmadığını bildirdi.

Yunanistan'ın iyi bir yolda olduğunu, ancak henüz yapılacak çok iş bulunduğunu ifade eden Merkel, Alman halkının da avronun gücünün bilincinde olduğunu, Yunanistan'da görülmeye başlanan düzelmeyle birlikte, bu ülkeyle Alman halkı arasında dayanışmanın da artacağını söyledi.

Avrupa çapında ekonomik istikrarın sağlanmasının önemini de vurgulayan Merkel, bunun için istikrarlı bir mekanizma geliştirilmesinin ve avronun güçlü tutulmasının şart olduğunu dile getirdi.

aa



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,822 µs