En Sıcak Konular

Emine Erdoğan BM'den dünyaya seslendi

22 Şubat 2011 20:32 tsi
Birleşmiş Milletler (BM) Kadının Statüsü Komisyonunun (CSW) 55. Oturumu'nun açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, dünyanın hem vicdanına seslenirken zengin ülkelerin de vurdumduymazlığına dikkat çekti.

Erdoğan, BM Genel Kurul'unda yaptığı konuşmanın ilk bölümünde küreselleşen dünyada bilgi paylaşımı ve akışının çok hızlı şekilde geliştiğine vurgu yaptı. Emine Erdoğan, 100 yıl önce insanların kendi şehirlerinde olup bitenlerden haberdar olamaz iken bugün tüm dünyada olup bitenleri küçük bir ekran karşısından insanların TV'lerinden takip edebildiğini belirtti.
 
Öğrenmek ve bilmenin insanı aydınlattığını belirten Erdoğan, ''Ama altını çizerek ifade etmek isterim ki; öğrenmek, bilmek, görmek ve haberdar olmak, insanı aydınlattığı kadar, sorumluluğunu da arttırmaktadır." dedi. Yeryüzünde olup bitenleri insanın gönül penceresinden de mantık çerçevesinden de izleyebileceğini aktaran Erdoğan, "Her gün televizyon, bilgisayar ekranlarından izlediğimiz, gazete sayfalarından okuduğumuz trajediler, takdir edersiniz ki, film stüdyosundan değil, yeryüzünün gerçek sahnesinden bizlere yansıyor." şeklinde konuştu.

Erdoğan şöyle devam etti: "Kuzey yarımkürede bir yerlerde bir kadın çok pahalı bir süs eşyası için pazarlık yaparken, Güney'de bir başka kadın, çocuğuna bir dilim ekmek bulabilmek için çırpınıyor. Ne yazık ki, televizyonlarınızı, bilgisayarlarınızı, kapattığınızda, şahit olduğunuz manzara gözlerimizin önünden giderken, kadının dramı, trajedisi, acısı ve çığlığı sona ermiyor, gözyaşı dinmiyor.''

GAZZE'DE GÖZYAŞLARI KALMAMIŞ KADINLAR GÖRDÜM

Konuşmasında Bangladeş, Pakistan, Irak ve Bosna Hersek'te bazı kadınların çektiği acılara şahitlik ettiğini kaydeden Erdoğan, Gazze'de, Kudüs ve Ramallah'taki annelerin dramını da BM Genel Kurulu'na taşıdı. Erdoğan, ''Gazze'de, Kudüs'te, Ramallah'ta umutları, sesleri, nefesleri, insani hakları çalınmış; yavruları fosfor bombalarıyla katledilmiş, gözyaşları dahi sinirleri dahi alınmış kadınlar gördüm." dedi.

Artık kadınların ne ekmek ne de merhamet istemediğini belirten Erdoğan, artık kadınların en temel insani haklarını, eğitim haklarını, çalışma haklarını istediklerini söyledi. Erdoğan, ''Kadınlar, hibe değil, sadaka değil; insan onuruna yaraşır bir şekilde var olma hakkı istiyor ve artık çok daha güçlü şekilde bunun için mücadele veriyorlar.'' diye konuştu.

TÜRKİYE KADIN HAKLARI MÜCADELESİNDE ÖRNEK ÜLKE

Türkiye'de kadınların, eşitlik mücadelesinde, ekonomik, sosyal ve siyasal alanlarda daha etkin olma mücadelesinde örnek bir atılım sergilediklerini ifade eden Emine Erdoğan, Türkiye'de demokratik değerlerin her geçen gün yükseldiğini anlattı.

cihan



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,506 µs