En Sıcak Konular

Hükümet tahliye mesaisini sürdürüyor

22 Şubat 2011 19:46 tsi
Hükümet tahliye mesaisini sürdürüyor...

Libya’daki gelişmelerin değerlendirilmesi amacıyla Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Sayın Zafer Çağlayan’ın başkanlıklarında ilgili kurum ve kuruluşlardan üst düzey yetkililerin katılımıyla Dışişleri Bakanlığı’nda bugün bir eşgüdüm toplantısı tertiplendi.

Toplantıda, Libya’daki Türk vatandaşlarının Türkiye'ye nakli konusunda yapılan çalışmalar gözden geçirilmiş ve alınabilecek ilave tedbirler değerlendirildi.

Dün İstanbul’dan yola çıkan İDO’ya ait iki feribotun bugün akşam saatlerinde Bingazi limanına varması bekleniyor. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılana açıklamaya göre, bu gemilerle yaklaşık üç bin vatandaşın Bingazi’den Marmaris’e nakli planlanıyor. Deniz Kuvvetleri'ne ait İskenderun feribotunun da 24 Şubat'ta Libya sahillerine varması planlanıyor.

Bugün yapılan toplantıda ayrıca, Samsun ve Ankara feribotlarının da Libya’ya gönderilmesine karar verildi. Bu feribotlardan ilki bugün, diğeri ise yarın yola çıkacak. Bu feribotlarda ayrıca Libya halkına yardım amaçlı gıda, ilaç ve tıbbi malzeme de taşınacak.

LİBYA'DA ULAŞIMA AÇIK TEK HAVAALANI TRABLUS

Türk vatandaşlarının hava yoluyla tahliyesi konusunda çalışmalar da devam ediyor. 19 Şubat tarihinden bu yana 2 bin 141 vatandaş ülkeye getirildi.. Libya’da şu an uluslararası hava trafiğine açık olan tek havaalanı Trablus. Buradan Türk vatandaşlarının nakline THY uçakları ile devam ediliyor. Bakanlık, ülkedeki diğer havaalanlarından da tahliye konusundaki girişimlerin devam ettiğini belirtti.

LİBYA İÇİN ÇAĞRI MERKEZİ HİZMETE SOKULDU

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: "Bakanlığımız vatandaşlarımızın yoğun bilgi taleplerini karşılayabilmek üzere Libya için tahsis edilen Kriz Merkezinin kapasitesini artırmıştır. Bakanlığımızın evvelce bildirilen Kriz Merkezi telefonlarına ilaveten 0 (312) 292 29 29 (20 hat) Çağrı Merkezi de bugün itibariyle hizmete sokulmuştur."
 
cihan



Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,944 µs