En Sıcak Konular

Keskin'in yargılanmasına başlandı

22 Şubat 2011 16:15 tsi
İkinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün tedavi gördüğü hastanede ateş açtığı iddia edilen sanık Erhan Keskin'in yargılanmasına başlandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Erhan Keskin katıldı. Duruşmada, müşteki Mehmet Çakın da hazır bulundu.

Savunmasını yapan Erhan Keskin, bugünkü hesapla yaklaşık 140 bin TL alacağı olduğu Astsubay Sedat Dinçer'in İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine hasta getireceğini öğrenmesi üzerine hastaneye gittiğini ve burada Dinçer'i 10 günden fazla beklediğini öne sürdü.

Dinçer'i beklediği sırada üzerinde ruhsatı geçmiş silahları ve bir bıçak bulunduğunu, maskeyi de ''domuz gribi''nden korunmak amacıyla taktığını iddia eden Keskin, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ü basından tanıdığını, orada yattığını bilmesi halinde orada durmayacağını savundu.

Ersöz'e karşı bir eylem yapmayı düşünmediğini ve sadece parasının peşinde Sedat Dinçer'i aramak için hastaneye gittiğini anlatan Keskin, hastanede uyuduğu sırada güvenlik görevlisinin yanına geldiğini ve bu nedenle hastaneden kaçtığını öne sürerek, kaçarken havaya ateş ettiğini ve amacının kimseyi kendine yaklaştırmamak olduğunu söyledi.

Herhangi bir örgüt mensubu olmadığını belirten Keskin, ''Cezaevine girdikten sonra bana 'gladyonun adamı' dediler. 'Zekeriya Öz gönderdi' dediler. 'Ergenekon hesaplaşması' dediler. Bir anda kendimi olayın içinde buldum. Bu söylentiler doğru değildir. Levent Ersöz'e eylem yapmak için hastaneye gitmedim. Onu korumak için de gitmedim'' dedi.

Duruşmada söz alan müşteki Levent Ersöz'ün avukatı Ali Rıza Dizdar, davaya müdahil olarak katılmak istediklerini belirtti.

Söz konusu olayın ve sanığın, terör örgütü veya faaliyetleriyle ilgisi olmadığını, bu nedenle görevsizlik kararı verilmesi gerektiğini anlatan avukat Dizdar, sanık Keskin'in müvekkili Ersöz'ün yattığı ve korunan bölüme girmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti, hazırlık ifadesine göre, olaya ilişkin görgüsü bulunmayan ve avukatı tarafından temsil edilen ''Ergenekon'' davası tutuklu sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün tanık olarak dinlenilmesine gerek olmadığına karar verdi.

Levent Ersöz'ün avukatının davaya müdahil olarak katılma talebini kabul eden mahkeme heyeti, Keskin'in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

-İDDİANAMEDEN-

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün hazırladığı 16 sayfalık iddianamede, ikinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanığı olan ve halen İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Bölümünde tedavi gören emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün, bir ses kaydında, ''Ergenekon Silahlı Terör Örgütü'nü deşifre edeceği''nden bahsettiği, ''Ergenekon'' terör örgütünün şüpheli Erhan Keskin'i görevlendirerek Ersöz'ün susması ve gözdağı vermek için yattığı hastaneye gönderdiği, şüpheli Keskin'in 20 Aralık 2009 tarihinde hastanedeki güvenlik görevlilerinin kendisini fark etmesi üzerine bu görevlilere silahla ateş ettiği ve kaçmaya çalışırken yakalandığı ifade ediliyor.

İddianamede, şüpheli Erhan Keskin'in, ''2 kez adam öldürmeye teşebbüs etmek'', ''terör örgütü üyesi olmak'', ''genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak'', 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet suçlarından 33 yıl 3 ay ile 62,5 yıl arasında değişen süre hapisle cezalandırılması talep ediliyor.



Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,781 µs