En Sıcak Konular

İşte Kaddafi'nin tahtının talipleri!

22 Şubat 2011 14:26 tsi
İşte Kaddafi'nin tahtının talipleri!
Muammer Kaddafi liderliğindeki Libya'da rejim diktatörlük. Ailede sekiz çocuk olunca tahtın talibi de çok. Sekizi de baba Kaddafi'nin yanında sükse yapıp rejimin yüzü olmak istiyor. WikiLeaks belgelerine göre, kimin Kaddafi'nin yanında boy göstereceği

Muammer Kaddafi'nin sekiz çocuğundan en göz önünde olanı, oğul Seyfülislam. Kaddafi'nin tahtının muhtemel varisi, Libya liderinin de gözdesi.

Seyfülislam'ın nispeten parlak bir imajı var. Ama Libyalıların gözünde o hep yabancıları memnun etmenin peşinde.

İngiliz Guardian gazetesi de Seyfülislam Kaddafi'nin İngiltere'nin önde gelen üniversitelerinden London School of Economics'de (LSE) doktora eğitimi aldığına dikkat çekerek, "Batı'nın başedemeği LSE eğitimli adam" başlığını attı.

Gazete Seyfülislam Kaddafi ile ilgili geniş bir habere yer vererek, "mükemmel İngilizcesi, giydiği pahalı İtalyan takım elbiseleri ve LSE'deki eğitimiyle, oğul Kaddafi Batı'yla iş yapacak kişi olarak görülüyordu" yorumunu yaptı.

Ancak oğul Kaddafi'nin yaptığı "son kurşun bitene kadar, son dakikaya kadar mücadele edeceğiz" açıklamasının Batı'yı memnun etmediğine dikkat çeken Guardian, bir zamanlar öğrencisi olduğu LSE'nin de Batı gibi Seyfülislam Kaddafi ile arasına mesafe koyduğunu bildirdi.

Kardeşleri ile arasında sürtüşme var!

Kardeşleri Muatassim, Aisha, Hannibal, Saadi ve hatta annesi ile bile arasında sürtüşme var.

Anne Safiye'ye göre, gelin beğenmeyen Seyfülislam, eğlence ve parti düşkünü. Hem de muhafazakar Libya toplumunun kaldıramayacağı bir boyutta.

Saadi Kaddafi'ye gelince; dost ülke İtalya'da polisle epey münasebeti olmuş, alkol ve uyuşturucu yüzünden başı belaya girmiş. Saadi'nin prodüksiyon şirketi var. Bingazi'de protestoculara müdahalede onun da parmağı var.

Muatassim, babası Muammer Kaddafi'nin ulusal güvenlik danışmanlığını yapıyor. Kardeşininkine benzer kendisine bağlı askeri bir birim kurmak için ulusal petrol şirketinden 1.2 milyar dolar para talep etmiş. Ve ailenin parlak çocuğu Seyfülislam ile arası kötü.

Ve Hannibal... Onu uluslararası basının manşetlerine taşıyan Cenevre vukuatı. Otelin iki çalışanını dövdüğü iddiasıyla tutuklandı, Libya yapmadığını bırakmadı.

Kaddafi petrol sevkıyatını durdurdu, hıncını alamadı. Çılgın diktatör "Oğlumu serbest bırakın yoksa yatırımlarımızı çekeriz" tehdinini savurunca, İsviçre geri adım attı ve Hannibal'ı serbest bıraktı.

Aisha. O, Kaddafi'nin 34 yaşındaki avukat kızı. Babasının kuzeniyle evli. Ailede kavgaların arabulucusu, Libya turizminin imparatoriçesi.

2004'te Irak'ın idam edilen devrik lideri Saddam Hüseyin'i savunan avukat ekibindeydi.

Eski ABD Başkanı George Bush'a ayakkabı fırlatan Iraklı gazeteci Muntazar El Zeydi'yi savunan yardım kuruluşu WA Attassimou'nun da başında o var.

Babasının İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ile dostluğu onun da başını bir dedikoduyla ağrıttı.

"Düzenli bir ilişkim var. Yani nişanlıyım" diyen İtalya Başbakanı'nın nişanlısının Aisha Kaddafi olduğu iddia edildi.


CNN Türk / AA

 

 



Bu haber 1,401 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,600 µs