En Sıcak Konular

CIA tuzağa nasıl düştü?

22 Şubat 2011 10:32 tsi
CIA tuzağa nasıl düştü? Bir bilgisayar uzmanının 'tüm El Kaide saldırılarını engelleyecek bir yazılım geliştirme' vaadiyle Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'nı (CIA) 20 milyon dolardan fazla dolandırdığı ortaya çıktı.

Bilgisayar programcısı Dennis Montgomery'nin, CIA ve ABD Hava Kuvvetleri'ni ikna edip 20 milyon dolarlık anlaşma yaptığı ve yazılımının teröristler arasındaki mesajlaşmaları deşifre edebildiğine inandırdığı ortaya çıktı.

Montgomery, yazılımının Katar televizyonu El Cezire yayınlarına gizlenmiş teröristlere ait mesajları ortaya çıkarabildiğini iddia ediyordu. Ayrıca sahip olduğu yazılımla havadan çekilmiş fotoğraflardan terör liderlerinin kimliğinin tespit edilebildiğini de söyledi. Montgomery, yazılımıyla düşman denizaltıların seslerinin algılanabileceğini ve yazılımının Amerikalıların hayatını kurtarabileceğini de öne sürdü.

Yetkililer, Dennis Montgomery'ye öylesine inandı ki, eski ABD Başkanı George W. Bush, Londra'dan havalanan jetlerin kaçırılacakları korkusuyla Atlantik üzerinden geri gelmeleri çağrısı bile yaptı. Hatta, 2003'te  korsanlar tarafından ABD'deki hedeflere düşürülecekleri korkusuyla jetlerin vurulması bile gündeme geldi. Ancak, 57 yaşındaki Montgomery'nin verdiği tüm diğer bilgiler gibi bu da asılsızdı.  Bir seferinde, Fransız yetkililer uçaklardan birin Fransa'ya yönlendirildiğinde çok öfkelenip kendi soruşturmalarını yürüttü ve Montgomery'nin sahip olduğu teknolojinin yalandan ibaret olduğunu ortaya çıkardı. Eski bir CIA yetkilisi, sonunda dolandırıldıklarını anladı ve "Oyuna geldik" dedi.

ABD, UTANÇ BELGELERİNİ SAKLIYOR

New York Times gazetesinin yaptığı araştırma, Dennis Montgomery'nin aslında bir dolandırıcı olduğunu ve bu olayla ilgili adli belgelerin CIA şeflerinin küçük düşmesini önlemek için ABD Savunma Bakanlığı tarafından gizli tutulduğunu ortaya koydu.

Gazeteport



Bu haber 1,249 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,803 µs