En Sıcak Konular

Seri cinayetler derin devletin işi

22 Şubat 2011 09:03 tsi
Seri cinayetler derin devletin işi Der Spiegel dergisi 8’i Türk, 1’i Yunan 9 esnafın öldürüldüğü seri cinayetlerin arkasında Türk derin devletinin bulunabileceğini öne sürdü.

İddiaya göre seri cinayet kurbanları, uyuşturucudan kazanılan paranın aklanmasına yardım etmedikleri için öldürüldü.

Seri cinayetler derin devletin işi
ALMANYA’da 2000-2006 yılları arasında 8’i Türk, 1’i Yunan 9 esnafın aynı silahla öldürüldüğü cinayetler serisi arkasında Türk derin devleti ile bir dönem Abdullah Çatlı’ya bağlı aşırı milliyetçi mafya grubunun bulunduğu ileri sürüldü. Almanya’da haftalık Der Spiegel dergisinde ‘Karanlık Paralel Dünya’ başlığıyla yer alan üç sayfalık habere göre katiller, Türk derin devleti ile ilişkili oldukları için yakalanamadı ve seri cinayetler aydınlatılamadı.

Haberde, Almanya’da örgütlenen aşırı milliyetçi ülkücü grubunun da cinayetlerde parmağı öne sürülürken Türk derin devleti içindeki çetelerce uyuşturucudan kazanılan kara paranın aklanmasına yardımcı olmadıkları için bu dokuz esnafın öldürüldüğü ileri sürülüyor.

160 POLİS ARAŞTIRIYOR
Seri cinayetleri aydınlatmak için kurulan 160 polisten oluşan ‘Boğaziçi’ adlı özel birime, aşırı milliyetçi Türkler, Türk istihbaratı için çalışanlar ve suçlara karışanların da bu yönde bilgi verdi. Der Spiegel, Susurluk kazası, eski Başbakan Tansu Çiller’in Dışişleri Bakanı iken çete üyelerini ve suçluları kahraman ilan ettiği, Türkiye’de 2007 yılında gömülü silahlar bulunduğu, Ergenekon adıyla operasyon yapıldığı anlatılırken Abdullah Çatlı’nın Avrupa’da uyuşturucu trafiğini yönettiği, Almanya’da politik çalışmalar yapan Kürtlere ve solculara baskı yapıldığı iddialarına da yer verildi.

‘ÖLDÜRMEMİ İSTEDİ’
Haberde ayrıca Abdullah Çatlı’nın 1994 yılında Hannover’de, Hollanda’da yaşayan solcu bir Türk’ü öldürmesi için kendisine silah verdiğini söyleyen ‘Şerif’ isimli bir Türk’ün açıklamalarına da yer verdi. Der Spiegel dergisine konuşan ve 1980’li yılların ortasında PKK’ya karşı Jitem içinde komando birlikleri ile birlikte operasyonlara katıldığını söyleyen Şerif isimli bir kişi, Abdullah Çatlı ile ilişkisini ise “Abdullah Çatlı ile 1994 yılında Hannover’de buluştum. Bana Hollanda’da yaşayan bir Türk komünisti öldürmem için silah ve emir verdi” dediğini iddia etti. 20 yıl derin devlet içinde faaliyette bulunduğunu öne süren Şerif, 1980’li yılların sonunda Almanya’ya gönderildiğini söyledi.

Hürriyet



Bu haber 1,011 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,045 µs