En Sıcak Konular

Kaddafi devlet televizyonundan seslendi

22 Şubat 2011 08:06 tsi
Kaddafi devlet televizyonundan seslendi Libya Devlet Televizyonu'nda görülen Kaddafi, Venezuela'da değil, başkent Trablus'ta olduğunu söyledi.

Kaddafi: Venezuela'da değil Trablus'tayım

İngiltere Dışişleri Bakanı, ''Libya lideri Muammer Kaddafi'nin Güney Amerika ülkelerinden Venezuela'ya gitmekte olduğunun'' iddia edildiğini söylerken, Libya ve Venezuela hükümeti iddiayı yalanladı.

Libya’da yaşanan isyan ülke çapında yayılırken, Muammer Kaddafi’nin ülkeden kaçtığı haberleri de geliyor.

Kaddafi'nin Venezuela'ya gitttiği iddia edilirken, Kaddafi devlet televizyonunda kısa bir açıklama yaptı.

Bir dakikadan az bir süre Libya Devlet Televizyonu'nda görülen Kaddafi, Venezuela'da değil, başkent Trablus'ta olduğunu söyledi.

Kaddafi, "Venezuela'da değil, Trablus'ta olduğumu kanıtlamak ve şu köpek yabancı televizyon ve medyaların haberlerini yalanlamak için, Yeşil Meydan'da toplanmış gençlerle görüşmeye gideceğim" dedi.

Libya devlet televizyonu, Kaddafi'yi, Bab ül-Aziziye'deki evinden elinde bir şemsiye ile çıkıp, bir arabaya binmeye hazırlanırken görüntüledi.

Kaddafi'nin, araç içerisinde yaptığı açıklama gerginliğin başladığı günden bu yana ilk açıklaması olması açısından önem taşıyor.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, ''Libya lideri Muammer Kaddafi'nin Güney Amerika ülkelerinden Venezuela'ya gitmekte olduğunun'' iddia edildiğini söyledi.

Bu yönde bilgileri gördüğünü söyleyen Hague, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Bana daha önce, Albay Kaddafi'nin Venezuela'da olup olmadığını sormuştunuz'' diyerek, Libya Liderinin bu ülkede olduğuna dair bir bilgi olmadığını kaydederek, ''ancak oraya doğru gitmekte olduğunun öne sürüldüğü bazı bilgiler gördüm'' dedi.

Diplomatik kaynaklar Hague'ın, basının da yer verdiği Brüksel'deki söylentilere göre değil, farklı bir kaynağa dayanarak bu bilgiyi verdiğini belirtti.

LİBYA VE VENEZUELA HÜKÜMETİ İDDİAYI YALANLADI
Libya Dışişleri Bakan Yardımcısı Halid Kayem, Devlet Başkanı Muammer Kaddafi'nin Venezuela'ya kaçtığı yolundaki haberleri yalanladı.

Kayem, resmi televizyon kanalında yaptığı açıklamada, "Bu haberler asılsız, hiçbir temeli yok" dedi.

Venezuela Enformasyon Bakanı Andres İzzara da, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin ülkesine gelmekte olduğu söylentilerini yalanladı.

İzzara, Associated Press'e e-posta yoluyla gönderdiği mesajda, haberin "yalan" olduğunu söyledi. İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, ''Kaddafi'nin Güney Amerika ülkelerinden Venezuela'ya gitmekte olduğunun'' iddia edildiğini açıklamıştı.

'KADDAFİ GÖREVİNİN BAŞINDA'
Venezüela Dışişleri Bakanı Nicolas Maduro, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin ''Trablus'ta görevinin başında'' olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığı'nın bildirisine göre, Maduro, Libya Dışişleri Bakanı Musa Kusa'yla görüştükten sonra yaptığı açıklamada, ''Kaddafi'nin Trablus'ta bulunduğunu, devletin verdiği yetkilerini yerine getirdiğini, ülkenin içinde bulunduğu durumla mücadele ettiğini ve böylece İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague'ın sorumsuzca yaptığı yorumların yalanlandığını'' söyledi.

Venezuela lideri Hugo Chavez, Kaddafi'nin müttefikleri arasında bulunuyor.

KADDAFİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİ İÇİN FETVA VERİLDİ
İslam dünyasının ünlü bilgin ve din adamlarından Yusuf el-Kardavi'nin, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin öldürülmesi için fetva verdiği bildirildi.

Mısır Kökenli Katarlı Şeyh Yusuf el-Kardavi, El-Cezire televizyon kanalından Libya ordusuna çağrıda bulunarak, Libya'yı Kaddafi'den kurtarmasını istedi.

Orduyu "kendi halkına ateş emri veren" Kaddafi gibi birine itaat etmemeye çağıran El-Kardavi, "Eğer Libya ordusuna mensup bir asker Kaddafi'ye bir kurşun sıkma imkanına sahipse yapsın" dedi. El-Kardavi, ayrıca Libyalı büyükelçileri de Kaddafi rejimiyle köprüleri yıkmaya davet etti.

Arap dünyasında geniş bir kitleye hitap eden 85 yaşındaki El-Kardavi, 29 Ocakta Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'i istifa etmeye çağırmıştı.

El-Kardavi, Arap liderlerine de seslenerek, "Tarihin gidişatını engellemeye çalışmayın, dünya değişti ve Arap dünyası da içerden değişti" demiş ve Arap liderleri halklarıyla yapıcı bir diyalog kurmaya davet etmişti.

ntv



Bu haber 1,219 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,787 µs