En Sıcak Konular

Ankara Barosu, bildiriyi çarpıtınca baro başkanları tepki gösterdi

21 Şubat 2011 18:34 tsi
Kars'ta 19 Şubat 2011 tarihinde düzenlenen 'Bölge Barolar Toplantısı'na misafir olarak katılan Ankara Barosu'nun ortaya çıkan bildiriyi sahiplenmesi ve önceden kendine göre bir açıklama yapması tepkilere neden oldu.

Toplantıyı kendisinin organize ettiği gibi bir hava estiren Ankara Barosu'na bölge baro başkanlarından tepki geldi.

Bazı baro başkanları, Cihan Haber Ajansı (Cihan)'na yaptıkları değerlendirmede Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu'na tepki gösterdi. Toplantıda genelde anayasa, özel yetkili mahkeme ve meslek sorunları ile anadilde savunmanın konuşulduğunu dile getiren Elazığ Baro Başkanı Rustem Kadir Septioğlu, Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu başkanlığında bir toplantının yapılmadığını söyledi.

Ortaya çıkan metnin herkesin görüşünü yansıttığını dile getiren Septioğlu, "Bir madde diğerine uymayabilir, diğerlerine uyabilir. Herkes kendi hassasiyetine göre bu konular ele alındı ve tartışıldı. Ama Metin Bey'in başkanlığında yapılan birşey değil." dedi.

Ankara Barosu böyle bir olaya soyunduysa bunun kolayı olduğunu ifade eden Septioğlu, "Toplantıyı Ankara'da düzenlesin. Doğu ve Güneydoğu baro başkanlarını davet etsin. Kaç kişinin katılacağını o zaman görürüz." diye konuştu.

Kars-Ardahan Baro Başkanı Avukat Cevdet Ucungan ise Ankara Barosu'nun kendisine göre açıklamayı çarpıtarak eksik yazdığını vurguladı. Olayı şık değerlendirmediğinin altını çizen Ucungan, "Metin Bey profesör, hoca. İki yıldır biz böyle bölgesel baro toplantıları yaparız. Kamuoyuna açıklamayı da ev sahibi baro başkanı yapar. Medya ayaklarının altında olduğu için dilediklerince at koşturuyorlar. Metin Bey, kendi kendine bir şeyler yapmış." şeklinde konuştu.

Erzurum Baro Başkanı Mehmet Güzel de Metin Feyzioğlu ve onun arkadaşı olan baroların misafir olarak toplantıya katıldığını ifade etti.

Ortak bildirinin aslında çıkmadığını dile getiren Güzel, "Ben gözlemci sıfatıyla katıldım. Sanki biz de katılmışız, 'evet' demiş gibi çıkmışız. Bu bölgesel toplantılar iki ayda bir toplanıyor. Bir metin oluştu ama Ankara sanki tek başına yapmış gibi bir durum var. Normalde öyle birşey yok. Ankara sadece özel yetkili mahkemeler konusunda hassastı. Net bir metin çıkmadı. Ben onların hiçbir görüşüne de katılmıyorum." dedi.

(CİHAN)



Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,265 µs