En Sıcak Konular

MHP'li Mehmet Şandır'ın acı günü

21 Şubat 2011 17:47 tsi
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, bacanağının cenaze törenine katıldı...

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, bacanağı Uğur Timur Yertut'un Mersin'in Silifke ilçesindeki cenaze törenine katıldı. Emekli polis memuru olan ve rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü Ankara'da vefat eden Yertut, Silifke Merkez Alaaddin Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze törenine Şandır'ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekili Kadir Ural, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, MHP İlçe Başkanı Özer Özel, Atayurt Belediye Başkanı Sedat Yeğiner, Atakent Belediye Başkanı Hasan Uslu, Yeşilovacık Belediye Başkanı İhsan Küpük ve cenaze yakınları katıldı. Şandır, cenaze töreninden sonra Göksu Otel'de taziyeleri kabul etti.

LİBYA'DAKİ OLAYLAR

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şandır, acı gününde kendisini yalnız bırakmayanlara teşekkür etti. Libya'da yaşanan olayların hatırlatılması üzerine Şandır, şöyle konuştu: "Çok net, kesin bilgilere sahip değiliz. Bu noktada hükümetin bir açıklama yapması gerekiyor ama bildiğimiz kadarıyla Kuzey Afrika'da çok kötü gelişmeler yaşanıyor ve bu konuda Türk vatandaşları büyük zarar görüyor. Libya'da yaşananlar da bu anlamda önemli. Özellikle Bingazi'de ve diğer şehirlerde Türk şirketlerine ait şantiyelerde çalışan işçilerimizin can güvenliği tehdit altındadır. Bunların hızla Türkiye'ye getirilmesi gerekiyor. İnanıyorum ki Dışişleri Bakanlığı bünyesinde de bu yönde yoğun bir çalışma yapılmakta ama görünen odur ki Ortadoğu'da, Büyük Ortadoğu Projesi uygulamaya konuldu. Mısır'da, Tunus'ta, Libya'da ve diğer ülkelerde yaşanan hadiseler daha önce ifade edilen Büyük Ortadoğu Projesi'nin hayata geçirilmesidir. Üzüntü kaynağım, bu projenin eş başkanı olmakla övünen Sayın Başbakanının bu işe müdahale etmeyişidir ama biz öncelikle Türk vatandaşlarının hayat ve can güvenliklerinin korunmasını, özellikle Libya'daki Türkiye'ye ait şantiye ve şirketlerin korunmasını talep ediyoruz. Ama çok üzücü bir takım hadiseler yaşanıyor."

Bir gazetecinin Başbakan Erdoğan'ın, bazı muhalefet partilerinin "millete korku salmanın gayreti içerisinde" oldukları yönündeki açıklamasını sorması üzerine Şandır, "Sanırım Türkiye'de en çok korkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Çünkü her gittiği yere yüzlerce polisle birlikte gidiyor, helikopterlerle gidiyor. Türkiye'de bugün hiç kimse korkmadan yaşayamamaktadır. Telefonlar dinlenmekte, her sebeple polisler kapıya dayanmakta, toplumun her kesimi aç kalma korkusuyla karşı karşıya kalmaktadır ama iddia ediyorum Türkiye'de en çok korkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi. (AA)



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,323 µs