En Sıcak Konular

BM liderlerle temasta

21 Şubat 2011 17:42 tsi
Arap sokakları günlerdir olaylara sahne olurken BM'nin sessizliği dikkat çekiyordu. BM sessizliği nihayet bozdu. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde son haftalardaki protestolarla ilgili olarak bölge liderleriyle sürekl

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde son haftalardaki protestolarla ilgili olarak bölge liderleriyle sürekli temas halinde olduğu ve liderleri halklarının isteklerini dinlemeleri yönünde cesaretlendirdiği bildirildi.

BM Sözcülüğü tarafından yapılan açıklamada, Genel Sekreter Ban'ın başta Bahreyn, Libya ve Yemen olmak üzere bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiği ve şiddetin artmasından büyük endişe duyduğu belirtildi.

''Genel Sekreter, söz konusu ülkelerde, güç kullanılmaması ve temel haklara saygı gösterilmesi yönündeki çağrısını yinelemekte, tüm tarafları itidale, diyaloğa ve reforma davet etmektedir'' denilen açıklamada, Ban'ın bölgedeki liderlerle sürekli temas halinde olduğu, onları halklarının isteklerini dinlemeleri ve meşru taleplerine yanıt vermeleri yönünde cesaretlendirdiği bildirildi.

Genel Sekreterin Bahreyn'deki durumla ilgili olarak Bahreyn Kralı Hamad bin İsa El Halife ile telefonda konuştuğu, yönetimi itidalle davranmaya çağırdığı ve El Halife'nin toplumdaki kesimlerle diyalog başlatma kararından memnuniyet duyduğu belirtildi.

Ban'ın Mısır'daki yönetimle de görüştüğü ve Mısır'a BM'nin kıdemli yetkililerini gönderme kararı aldıkları bildirildi. Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, AB Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ve ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile de görüşen Genel Sekreterin, ''Libya'dan gelen son derece rahatsız edici haberlerle ilgili olarak Libya liderliğiyle de görüşme niyetinde olduğu'' kaydedildi.
    
Açıklamada Genel Sekreterin bölgedeki diğer liderlerle de görüşeceği ve ''BM'nin bu tarihi gelişmelerde istenmesi halinde her türlü yardımı yapmaya hazır olduğu'' belirtildi.

AA




Bu haber 463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,622 µs