En Sıcak Konular

Hocalı katliamın da hayatını kaybedenler Kazakistan da anıldı

21 Şubat 2011 15:36 tsi
Azerbaycan'ın Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı şehrinde yapılan katliamda hayatını kaybedenler, Kazakistan'ın başkenti Astana'da anıldı

Kazakistan Azerileri Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Azerbaycan'ın Kazakistan Büyükelçiliği tarafından düzenlenen anma programında, Hocalı Katliamında hayatını kaybedenler anıldı. Türkiye'nin, Astana Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Bilal Yeşiltaş, Askeri Ataşe Yardımcısı Atilla Gök ile Üçüncü Katibi Orçun Çelik tarafından temsil edildiği programda, Türkiye'ye şükran duyguları dile getirildi.

     Kazakistan Azerileri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Burgara Camahov, Yukarı Karabağ sorunu ile ilgili olarak Türkiye'nin sürekli desteğini gördüklerini ifade ederek, ''Türkiye'nin de kendi sorunları var. Buna rağmen onlar bize her zaman destek çıkmıştır. Allah da onları korusun, onlara güç versin'' dedi.
  
  Ermenistan'ın Rusya'nın da desteğini alarak Hocalı'da aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların bulunduğu yüzlerce kişiyi katlettiğini, bunun bir soykırım olduğunu ifade eden Camahov, dünyanın da buna seyirci kaldığını söyledi.
   
Hocalı'da yapılan katliamı bizzat yaşayan Vali Musayev, o akşam olanları anlatırken zorlandı. Ermeni askerlerinin, cami ve ibadethaneler başta olmak üzere hiçbir değere önem vermeden katliam yaptığını anlatan Musayev, çok sayıda yakınını kaybettiğini ifade etti.
    
26 Şubat 1992'de Azerbaycan'ın Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşayan Azeriler, Ermenistan askerleri tarafından katledilmişti. Tarihe Hocalı Katliamı olarak geçen olayda, Azerbaycan Cumhuriyetinin resmi açıklamasına göre, 106'sı kadın, 83'ü çocuk 613 sivil hayatını kaybetmişti.

 



Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,811 µs