En Sıcak Konular

Yunanistan'da grev dalgası sürüyor

21 Şubat 2011 13:22 tsi
Yunanistan'da çalışma koşullarını ve hükümetin sektörlerinde izlediği ücret politikasını protesto eden tüm toplu taşıma araçları çalışanları bugünden başlayarak hafta boyunca iş durdurma eylemleri ve 24 saatlik greve gitme kararı alırlarken, gazeteciler

Başkent Atina'da otobüs ile troleybüs şoförleri bugün saat 11.00'den yaklaşık 16.00'ya kadar kontak kapatırken, yarın troleybüslerin saat 11.00-16.00, banliyö trenlerinin ise 12.00-16.00 arasında sefere çıkmayacağı bildirildi.

Otobüs ile troleybüslerin önümüzdeki cuma ve pazartesi de yine aynı saatlerde hizmet vermeme kararı aldıkları belirtildi.

Atina Haber Ajansı (ANA) da bugün 09.00-12.00, 14.00-17.00 ve 21.00-00.00 saatleri arasında yayınını durduracağını duyurdu.

Öte yandan, başkentte görev yapan avukatların bugün duruşmalara, öğretmenlerin ise yarından itibaren 48 saat süresince derslere girmeyecekleri kaydedildi.

-ÇARŞAMBA GÜNÜ HAYAT DURACAK-

Bu arada, Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu (ADEDY) ile Yunanistan İşçi Sendikaları Federasyonu'nun (GSEE) ortak çağrısıyla çarşamba günü tüm kamu ve özel sektör çalışanlarının ülke genelinde 24 saatlik grev yapacakları bildirildi.

Basın yayın organları çalışanlarının da grevde yer alacak olmasıyla haber ağırlıklı internet sitelerinin sayfalarını yenilemeyecekleri, radyo ile televizyon kanallarında ise haber bültenlerinin yayımlanmayacağı açıklandı.

Gazetelerin de basıma girmeyecek olmasıyla perşembe günü gazete bayilerinin raflarının boş kalacağı kaydedildi.

Grev günü hiçbir toplu taşıma aracının sefere çıkmayacak olmasıyla ulaşımın felç olması beklenirken, hastanelerde doktorların işbaşı yapmayacağı, sadece ilk yardım ve güvenlik birimlerinin hazırda olacağı belirtildi.

Greve ayrıca, vergi dairesi çalışanları, gümrük ve belediye memurları, valilik, KİT ile banka çalışanlarının katılacağı ifade edildi.

Sivil hava taşımacılığı çalışanlarının da saat 12.00'den 16.00'ya kadar iş bırakacak olması nedeniyle iç ve dış hat seferlerinde aksamalar olabileceği belirtildi.

Atina kent merkezinde protesto gösteri düzenlenmesinin kararlaştırıldığı da öğrenildi.


AA

 

 



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,324 µs