En Sıcak Konular

Üç bakana lokantada gizli çekim

21 Şubat 2011 08:55 tsi
Üç bakana lokantada gizli çekim Odatv'de bulunduğu belirtilen kayıtlar arasında '27 Nisan bildirisi' sonrası Coşkun, Çiçek ve Aksu ile Çetinkaya'ya ait gizli çekim de var.

Odatv aramalarında ele geçirilen CD’lerde 59. hükümetin üç bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı’nın gizli çekim görüntülerinin yer aldığı öne sürüldü. Odatv bilgisayarlarından çıktığı öne sürülen, Genelkurmay ve Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) ait gizli belgeler de soruşturma dosyasına girdi.

Odatv’den çıkan 69 ve 72 sıra numarasıyla sınıflandırılan CD’lerde Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde 27 Nisan 2007’de yayımlanan Genelkurmay bildirisini değerlendiren üst düzey AKP’lilerin görüntüleri bulunuyor.

Görüntülerden elde edilen bilgiye göre, e-muhtıra tartışmalarının hâlâ gündemdeki yerini koruduğu 10 Haziran 2007’de, dönemin bakanları Ali Coşkun, Cemil Çiçek ve Abdulkadir Aksu, Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya’nın makâm odasından çıkarak bir mekânda yemek yedi. Bu lokantada üç saati aşkın süren görüşme, içeriye yerleştirilen gizli kamera ve böcek diye tabir edilen ses alıcısıyla kayda alındı.

Aramalarda ayrıca MİT’e ait “GİZLİ” ibareli, Abdulkadir Aygan hakkında hazırlanmış raporlar ile irticai faaliyetler üzerine hazırlanmış belge ve dokümanlar da ele geçirildi. Belgeler arasında Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı’na ait “GİZLİ” ibareli resmi dokümanlar da yer alıyor.

Radikal’in haberine göre polis kaynakları, aramalarda eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun’a da bir kitap yazdırılması konusunda girişimlerde bulunulduğuna dair notların ele geçtiğini söyledi. İddiaya göre bulunan bazı notlarda Halk TV’nin satın alınmasıyla ilgili şu ifadeler kulanılıyor: “6 aylık çeklerle de alınır. Biz en azından seçim sürecinde AKP’yi bombalayıp CHP’yi yükseltecek bir kampanya yürütürüz. Başarıya ulaşır, CHP’yi iktidara taşırsak zaten kanalın sahipliği konusunu tekrar ele alırız.” Ayrıca Odatv internet sitesinin sahibi Soner Yalçın’ın evinde yapılan aramalarda el konulan bir ajanda içerisinde kendi el yazısı ile bazı kişilerin özel hayatları ile ilgili notlar bulundu ve dosyaya kondu.

Soner Yalçın ve internet sitesinin Yalçın Küçük tarafından yönlendirildiği iddiaları da inceleniyor. Bilgisayarlarda, Odatv çalışanlarının Yalçın Küçük ile yaptığı toplantılara dair çeşitli notlar bulunduğu öne sürülüyor. Bu notlarda Ergenekon, Balyoz, PKK, Çetin Doğan ve Mehmet Haberal’la ilgili haberler yapılırken mutlaka Yalçın Küçük’e danışılması gerektiği anlatılıyor. Ayrıca Yalçın Küçük tarafından verilen üst düzey bir komutan lehine haberler yapılması ve aleyhine haberlere cevap verilmesi talimatı da notlar arasında.

CD’lerden çıkan kayıt Cemil Çiçek, Necati Çetinkaya ve Ali Coşkun 2006 yılının eylül ayında birlikte Balıkesir’deki bir açılışta. Soner Yalçın’a ait internet sitesi Odatv’ye yapılan baskında ele geçirilen belgelerin incelenmesi sürüyor. Aramalarda bulunan 2 CD’de, Çiçek, Çetinkaya, Coşkun ve Aksu’nun gizli çekim lokanta görüntüleri çıktı.



Bu haber 1,452 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,987 µs