En Sıcak Konular

Kaddafi'yle ilgili flaş iddia...

21 Şubat 2011 08:01 tsi
Kaddafi'yle ilgili flaş iddia...

Kaddafi'nin oğlu devam eden olaylarla ilgili bir açıklamada bulundu.

10.43: TELEVİZYON VE RADYO BİNASI YAĞMALANDI

Libya'nın başkenti Trablus'ta bir televizyon ve devlet radyosu binasının yağmalandığı, bazı binaların ateşe verildiği bildirildi.

AFP'ye telefonla bilgi veren görgü tanıkları, bazı karakol ve binaların ateşe verildiğini, bir televizyon ve devlet radyosu binasının yağmalandığını söylediler.

10.25: LİBYA'YA 4 UÇAK VE 2 GEMİ GÖNDERİLECEK

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu: Libya'da şuan önceliğimiz can güvenliği.

Türk vatandaşların tahliyesi için Dışişleri 4 uçak ve 3 gemi gönderecek.


10.06: TÜRKLERİN TAHLİYESİ İÇİN BİNGAZİ'YE GÖNDERİLEN UÇAK, İNİŞ İZNİ VERİLMEYİNCE İSTANBUL'A DÖNDÜ

Türk Hava Yollarının (THY), Libya'da yaşayan Türkleri getirmek için bu sabah Bingazi'ye gönderdiği özel uçak iniş izni alamayınca İstanbul'a  döndü.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Dışişleri Bakanlığının talebi üzerine Libya'daki Türklerin tahliyesi için Atatürk Havalimanı'nda hazır bekletilen THY'ye ait Boeing 777 tipi TK 3996 sefer sayılı özel uçak, saat 05.00'de Bingazi'ye hareket etti.

Uçak, Libya sivil havacılık otoritesinin Bingazi'ye iniş izni vermemesi üzerine havada bir saat tur attıktan sonra dönüp saat 09.45'te Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. 

08.39: LİBYA'DA YÜZLERCE GÖSTERİCİ GÜNEY KORE'NİN İŞLETTİĞİ BİR İNŞAAT SAHASINA SALDIRDI: 4 YABANCI YARALANDI

Libya'da bazıları silahlı yüzlerce göstericinin, Güney Kore'nin işlettiği bir inşaat sahasına saldırdığı bildirildi.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığından bir yetkili, göstericilerin, birkaç saat arayla iki kez geldikleri Trablus'taki inşaat sahasında çalışanlarla çatıştığını, olayda 4 yabancının yaralandığını söyledi.

Yetkili, göstericilerin sahadan ayrıldığını, yaralanan 4 yabancıdan 3'ünün Güney Koreli, diğerinin de Bangladeşli olduğunu kaydetti.

Güney Kore Yonhap ajansına göre, söz konusu inşaat sahasında binden fazla Bangladeşli, 40-50 civarında da Güney Koreli çalışan bulunuyor.

Bu arada ABD'nin, Libya'da polisin göstericilere şiddet uygulamasından sonra "tüm uygun eylemleri" tarttığı ve Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlunun televizyonda halka yaptığı açıklamayı analiz ettiği bildirildi.

Amerikalı bir yetkili, ABD Başkanı Barack Obama'nın, Libya'daki hızlı gelişmeler hakkında düzenli olarak bilgilendirildiğini, Obama yönetiminin, barışçıl göstericilere şiddete sonra vermesi yönünde baskı yaparken Libyalı üst düzey yetkililerden söz konusu şiddet konusunda "izahat" bekleyeceğini söyledi.

03.05: "BİNGAZİ'DE SİVİLLERİN KULLANDIĞI TANKLAR DOLAŞIYOR"

Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi, isyancıların silahları ele geçirdiklerini ve Bingazi kentinde sivillerin kullandığı tankların dolaştığını söyledi.

Seyfülislam Kaddafi, televizyondan yayınlanan konuşmasında, isyancıların silah ele geçirdiklerini ve onbinlerce kişinin Trablus'a gelmekte olduğunu belirterek, "Şu anda Bingazi'de sivillerin kullandığı tanklar dolaşıyor. El Bayda'da insanların tüfekleri var ve birçok silah deposu yağmalandı. Bizim silahlarımız var, ordunun silahları var, Libya'yı yıkmak isteyenlerin silahları var" dedi.

Libya ordusunun şimdi asayişi sağlamak için temel bir rolü bulunduğunu, çünkü sözkonusu olanın Libya'nın birliği ve istikrarı olduğunu söyleyen Kaddafi, "Libya bir yol ayrımında. İster bugün reformlar konusunda anlaşalım, ister binlere değil, ölen 84 kişiye ağlamayalım, tüm Libya kan gölüne döner. Libya, Mısır veya Tunus değil. Libya ordusu büyük rol oynayacak, Tunus veya Mısır ordusu değil. Muammer Kaddafi, Zeynelabidin Bin Ali değil, Mübarek değil. Libya'dan bir parmak yer vermeyiz. Libya'da yaşayacak, Libya'da öleceğiz" diye konuştu.

Bu arada, teyit edilemeyen bazı bilgilere göre, olayların başlamasından bu yana hiçbir açıklama yapmayan Libya lideri Muammer Kaddafi, dün gece ülkeyi terketti.

02.23: TRABLUS'UN BİRÇOK YERİNDEN YOĞUN SİLAH SESİ

Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi, ülkesinin dış güçlerin komplosunun hedefi olduğunu ve içsavaşın eşiğine geldiğini söyledi.

Seyfülislam Kaddafi, televizyondan yayınlanan konuşmasında, aralarında Bingazi'nin de bulunduğu kentlerde şiddetli çatışmalar meydana geldiğini ve isyancıların askerlerden silah ele geçirdiklerini belirterek, çatışmaları ülkenin birliğini yoketmek ve İslamcı bir cumhuriyet kurmak isteyen unsurların kışkırttığını savundu.

Yeni bir anayasa ve liberal kanunları çıkarılacağı sözü veren Kaddafi, halkın "yeni bir Libya" ile içsavaş arasında seçim yapması gerektiğini söyledi.

Seyfülislam Kaddafi, ''babası Muammer Kaddafi'nin Trablus'taki savaşı yönettiğini ve kazanacaklarını, ayrılıkçı unsurları yok edeceklerini" belirterek, onbinlerce kişinin Trablus'a doğru geldiğini ve tüm Libyalıların silahlı olduğunu ifade etti.

Kaddafi, olaylardaki can kaybının yabancı medya tarafından da abartıldığını söyledi.

Bu arada, gazeteci ve görgü tanıklarının bildirdiğine göre, Seyfülislam Kaddafi'nin konuşmasının ardından Trablus'un birçok semtinde yoğun silah sesi duyuldu.

00.49: BİNGAZİ'YE İLAVE SEFERLER İÇİN UÇAKLAR BEKLEMEDE

Dışişleri Bakanlığı, Ortadoğu bölgesindeki Türk vatandaşlarını etkileme potansiyeli bulunabilecek gelişmeleri takip etmek ve vatandaşların durumlarıyla ilgilenmek amacıyla "Kriz Merkezi" oluşturdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ocak ayı ortalarından itibaren Ortadoğu ülkelerinde gözlenmekte olan toplumsal olaylar nedeniyle anılan ülkelerde mukim vatandaşların, talepleri üzerine, ilgili kuruluşlarla eşgüdüm sağlanarak Türkiye'ye nakledikleri belirtildi. Son günlerde Libya'da, Bingazi kenti ve civarındaki yerleşim birimleri ile sınırlı olan, gösteri ve toplumsal olayların gerçekleşmekte olduğunun gözlemlendiği ifade edilen açıklamada, Dışişleri Bakanlığına ve ilgili misyonlara yöneltilen bilgi taleplerinin giderek yoğunluk kazanması üzerine, Ortadoğu bölgesinde vatandaşların etkileme potansiyeli bulunabilecek gelişmeleri takip etmek ve vatandaşların durumlarıyla ilgilenmek amacıyla, 'Kriz Merkezi' oluşturulduğu kaydedildi. Kriz Merkezi'ne ulaşılabilecek telefon ve faks numaralarıyla e-posta adresi ise şöyle:

Dışişleri Bakanlığı Kriz Merkezi Telefon: 0312-292 2600, 0312-292 2601, 0312-292 2602 Faks: 0312-292 2754 E-posta: kriz1mfa.gov.tr, kriz2mfa.gov.tr, kriz3mfa.gov.tr

BİNGAZİ'YE İLAVE SEFERLER

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Türk vatandaşlarının talepleri doğrultusunda geçici olarak nakledilmeleri amacıyla Libya'nın Bingazi kentine bir uçak gönderildiği, ilave seferler yapacak uçakların beklemede olduğu kaydedildi. Bingazi ve cevresinde faaliyet gösteren Türk şirketleri ve çalışanlarıyla ilgili olarak gelen taleplerin 24 saat mesai düzeninde çalışan Trablus Büyükelçiliği ve Bingazi Başkonsolosluğu ile paylaşıldığı, alınan bilgilerin müracaat sahiplerine ulaştırıldığı kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"18 Şubat gününden itibaren vatandaşlarımızdan yoğun talep alınması üzerine, Bingazi'de bulunan ve ülkemize dönmek isteyen vatandaşlarımızın nakledilmeleri için gerekli hazırlıklara başlanmıştır. 18 Şubat Cuma günü akşam saatlerinden itibaren, Libya'daki misyonlarımıza başvuran muhtelif firmalarımızın yetkilileri, görevli vatandaşlarımız ve ailelerinden oluşan yaklaşık 3 bin kişinin geçici olarak ülkemize nakline yardımcı olunmasını talep etmişlerdir. Bu talepler doğrultusunda, bugün sabah saatlerinde ilk uçağımız Bingazi'ye gönderilmiştir. İlave seferler düzenlenmesi için uçaklarımız bekletilmekte olup, uçuş izinlerinin alınmasını müteakip en kısa süre içerisinde Bingazi'ye gönderilecektir.

Öte yandan, sözkonusu seferlerin yerel bazı havayolu şirketlerince yapılması imkanları da araştırılmış, bu çerçevede, Bingazi Başkonsolosluğumuzca sağlanan 144 kişilik bir uçak 19 Ocak'ta Bingazi'den İstanbul'a sefer yapmıştır. Ülkemize seyahat etmek üzere Bingazi'ye gelen vatandaşlarımıza yardımcı olunması amacıyla Bingazi Başkonsolosluğumuzun kadrosu Merkez'den gönderilen memurlarımızla güçlendirilmektedir. Vatandaşlarımızın olası sağlık sorunlarıyla ilgilenmek üzere iki doktor ve bir hemşireden oluşan bir sağlık ekibimiz de Bingazi'ye gönderilmektedir."

aa



Bu haber 1,950 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,531 µs