En Sıcak Konular

Çelik: Eksiklik ya da yanlışlık varsa yargı düzeltir

20 Şubat 2011 16:49 tsi
Devlet Bakanı Faruk Çelik, Balyoz davası sebebiyle yapılan tutuklamalara karşı çıkanlara tepki gösterdi. Çelik, "Eksiklik varsa yargı tamamlayacak, yanlışlık varsa yargı düzeltecek, doğruysa yargı bildiğini yapacak." dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Çiftehavuzlar Spor Kompleksi ve Parkı'nın açılış törenine katılan Bakan Çelik, yağmura rağmen toplanan vatandaşlara seslendi. Bursa'da söz verdikleri her şeyi yaptıklarını ve yapacaklarını belirten Çelik, Bursa'ya kurulacak ikinci üniversite olan Teknik Üniversite'nin ardından üçüncü üniversitenin de Meclis'ten geçtiğini dile getirdi. Orhangazi Üniversitesi adıyla kurulacak vakıf üniversitesinin önünde hiçbir engel kalmadığını ifade eden Çelik, hayırlı olmasını diledi.

"İSTİKRARA SAHİP ÇIKIN"

12 Haziran seçimlerine gidildiğini hatırlatan Bakan Çelik, istikrara vurgu yaptı. Çelik, dünyanın gelişmiş ülkelerinde ekonomik kriz yaşanırken, Balkanlar ve Ortadoğu'da huzursuzluk olduğunu kaydetti. Bu coğrafyada tek huzurlu ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayan Çelik, şunları kaydetti: "Türkiye'nin bu zor şartlarda sağladığı istikrar ve güven ortamının hepimiz kıymetini bilmeliyiz. İstikrarı ve kalkınmayı sürdürmeliyiz. Eğer bunu görmezden gelir nankörlük yaparsak, bu imkanların kıymetini bilemezsiniz. Onun için haberleri dikkatle izleyelim, hizmetleri takdir edelim ve aman ha, istikrar istikrar istikrar diyelim."

Tören sonunda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Çelik, Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'in Balyoz tutuklularını Hasdal ceza evinde ziyaret etmesiyle ilgili olarak, "Yurt dışında olduğum için tam takip edemedim. İçeriğini bildiğim bir şey değil ama eski silah arkadaşlarını ziyaret anlamında olabilir, tam bilemiyorum." dedi.

"DEMOKRASİ VE CUMHURİYETİ MİLLET KORUR"

Bir gazetecinin, "Balyoz davaları ile TSK'nın yıpratıldığı ve hükümete muhalif insanların sindirilmeye çalışıldığı eleştirileri var, bu konuda ne söylemek istersiniz?" şeklindeki sorusunu ise Bakan Çelik, şöyle cevapladı:

"Türkiye, soğuk savaş dönemi sonrasında yeni bir anlayış içerisinde. Buna göre demokratik bir ülkede vatandaşlar demokrasi ve cumhuriyeti korur. Demokrasiyi ve Cumhuriyeti koruyacak yegane unsur millettir. Milletin güvenliğini sağlayacak olan polis teşkilatıdır. Milletin sınırlarını koruyacak olan da ordudur. Yani yeni konsept bu. Bu yeni sürece, siyasetçimiz de polisimiz de askerimiz de adapte olmalı. Eski alışkanlıklarımızı siyasetçi ve asker olarak da yeni döneme taşımamamız gerekiyor.

Milletin görevi neyse kendi alanında, askerin görevi neyse kendi alanında, polisin görevi neyse kendi alanında kalmalıdır. İşte bu yeni soğuk savaş sonrası sürece adapta olmada kurullarımızın zorlandığını görüyorum. Bunu aştığımız an, Türkiye'de kurumlar arasında bir sıkıntı görmüyorum. Ciddi mesafeler alındığını da görüyorum. Yapılan tüm değerlendirmeleri de haksızlık olarak görüyorum. Yani herkes konumunda yerinde sorumluluklarını yerine getiren bir anlayışı özümsemesi lazım."

"YARGI GEREKENİ YAPACAK"

Bakan Çelik, "Darbeciler ayıklanacak diye başladı ama Balyoz davası hala devam ediyor, nereye kadar sürer?" şeklindeki bir başka soruya ise şu cevabı verdi:

"Eldeki veriler, bilgiler yargı tarafından değerlendiriliyor mu, değerlendiriliyor. Bu konu üzerinde spekülatif değerlendirmeler yapmak bizim görevimiz değil. Eksiklik varsa yargı tamamlayacak, yanlışlık varsa yargı düzeltecek, doğruysa yargı bildiğini yapacak. Yani o alana medya, siyasetçi girdiği zaman bu ülke nasıl hukuk devleti olacak. Onun için bu yeni süreç, eski süreci tüm değerleriyle geride bıraktığı için hala eskide kalanlar, eski takıntısı olanlar bu günü anlamakta zorlanıyorlar diye ben değerlendiriyorum."

(CİHAN)



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,949 µs