En Sıcak Konular

Numan Kurtulmuş: Gençler siyasetten uzak tutuluyor

20 Şubat 2011 15:01 tsi
Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, gençlerin siyasetten uzak tutulduğunu ifade etti. Kurtulmuş, "Gençlerinin politik farklılıklarından dolayı korkan bir ülkenin geleceği olmaz." dedi.

HAS Parti İstanbul Gençlik Kolları tarafından Topkapı Eresin Otel'de düzenlenen kahvaltılı programa Genel Başkan Numan Kurtulmuş'un yanı sıra Has Parti İstanbul il teşkilatı yöneticileri ve üyeleri, bazı futbol takımlarının taraftar temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve temsilcileri de katıldı.

Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş programda yaptığı konuşmada, Türkiye'de özellikle çok partili siyasi hayatın başından itibaren, siyaset üzerinde ciddi boyutlarda manipülasyonlar yapıldığını söyledi. 12 Eylül darbesinden sonra yapılan manipülasyonlardan bir tanesinin gençlerin siyasetten uzak tutulması olduğunu aktaran Kurtulmuş, 12 Eylül'ün en temel nedenlerinden birisi de budur. İnsanlar, özellikle gençler, siyasetten uzak dursunlar, siyasete hiçbir şekilde karışmasınlar diye hep siyaset kötü hale getirilmiştir. Hatta siyasete bulaşmak lafı belki sadece Türkiye'de vardır. Siyaset o kadar kötü bir şeydir ki bulaşmayacaksın denilmiştir. Kim bulaşacak siyasette, kim millet adına karar verecek. Siyaset dediğimiz siyasi partinin adı ya da sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) kurumsal yapısından ibaret değildir. Siyaset bir toplumun bütün hayatını ilgilendiren konularda karar verme, yönetme ve iş yapma işidir." dedi.

"Gençlerinin politik farklılıklarından dolayı korkan bir ülkenin geleceği olmaz" diyen Kurtulmuş konuşmasını şöyle sürdürdü: Bizim istediğimiz Türkiye'de herkes farklı görüşlerini dile getirsin. Herkes farklı işlerini yapsın. Herkes farklı şekilde sesini çıkartsın. Ama maalesef 12 Eylül'den bu yana devam eden ve ne yazık ki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) iktidarı zamanında da devam eden en temel husus herkes depontizasyon sürecinin içinde bırakılıyor." ifadelerini kullandı.

cihan

 



Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,659 µs