En Sıcak Konular

Komşu faturada taksite döndü

20 Şubat 2011 13:50 tsi
Mali kriz yüzünden Yunanistan'da halkın bir kısmı temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çekiyor. Kemer sıkan vatandaş, elektrik ve su faturalarını taksitle ödemeye başladı.

Yunanistan'da, ekonomik krizin olumsuz etkileri gün geçtikçe daha da belirgin hale geliyor. Temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken halkın bir kısmı elektrik ve su faturalarını taksitle ödemeye başladı. Yunan haber ajansı ANA, ekonomik krizin Yunanlıların cüzdanını da etkilediğini belirttiği haberinde, aralarında serbest meslek sahipleri, öğrenciler ve emeklilerin bulunduğu çok sayıda vatandaşın elektrik, su ve telefon borçlarını takside bağlamak için ilgili kurumların merkez bürolarının önünde uzun kuyruklar oluşturduğunu duyurdu. Ajans, yapılan düzenlemelerle borçların aylık 100-130 euro arasında değişen taksitlere bağlandığını belirttiği haberinde, elektrik, su, ya da telefonların borç yüzünden kesilmesi durumunda ise yeniden bağlanılabilmesi için abonelerin eski borçlarının tamamını ödemek zorunda olduğunu yazdı.

ŞİRKETE TAKSİT YOK
Atina'da borç yüzünden elektriği kesilen özel bir şirketin muhasebecisi, ANA'ya yaptığı açıklamada, elektrik kurumunun şirketin borçlarını taksite bağlamayı reddettiğini ve elektrik verilmesi için eski borçların tümünü istediğini belirterek, "Şimdi elektriğin yeniden bağlanması için para toplamaya çalışıyoruz" dedi.

EMEKLİLER İSYAN ETTİ
Yunanistan Elektrik Kurumu, abonelerin borçlarında düzenleme yapılmasına rağmen, belirlenen taksitlerin çoğunun ödenmediğini açıkladı. Geçtiğimiz günlerde de başta emekliler olmak üzere çok sayıda Yunan vatandaşı, başkent Atina'da hükümetin kemer sıkma önlemlerini protesto ederek, hayat pahalılığından yakındı.

sabah



Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,941 µs