En Sıcak Konular

Manipülasyona lütfen dikkat!

20 Şubat 2011 11:38 tsi
Manipülasyona lütfen dikkat!
Oda TV'nin dışarıdaki uzantıları, efendileri Soner'in tam da kendilerine öğrettiği gibi çalışmalarına devam ediyorlar... Bakın size bir örnek!.. Sevilay Yükselir yazdı...

Sevilay Yükselir / Sabah

Kurulduğu günden bu yana bir dezenformasyon merkezi gibi çalışan Oda TV'nin dışarıdaki uzantıları, efendileri Soner'in tam da kendilerine öğrettiği gibi çalışmalarına devam ediyorlar.
Ondan belledikleri o korkunç manipülatif yöntemleri kullanarak her zamanki gibi kamuoyunu yanıltmaya, davanın seyrini değiştirmek amacıyla bilgi kirliliği yaratmaya ellerinden gelen bütün gayreti gösteriyorlar.
Bakın size bir örnek!
Biliyorsunuz. Önceki gün nöbetçi 12.Ağır Ceza Mahkemesi, "Ergenekon örgütüne üye olmak", "Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek" iddiasıyla Soner Yalçın, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'ın tutuklanmasına karar verdi.
Bu kararın hemen ardından, daha hiçbir yargı muhabirinin, hiçbir bilgiye sahip olmadığı bir zamanda Oda TV'nin Yayın Koordinatörü Doğan Yurdakul, günlerdir sırtlarını sıvazlayan can yoldaşları Ruşen Çakır'ın NTV'deki canlı yayınına telefonla bağlandı ve şu şekilde bir açıklama yaptı:
"Arkadaşlarımızın tutuklanmalarına neden olan, 'Ulusal Medya 2010' isimli dosya, Oda TV'deki bir bilgisayara virüs programıyla dışarıdan yüklenen ve aynı anda kendini sildiği için kullanıcı tarafından okunması mümkün olmayan bir spam!"
Ardından Terkoğlu'nun avukatı Hüseyin Ersöz adliye önündeki muhabirleri başına toplayıp; "Bunları teknik incelemeyle biz ortaya çıkarttık. Bilgisayar kullanan herkesin başına gelebilir!" diyerek manipülasyonun dozunu artırdı.
Allah için karşılığını da buldu.
Çünkü Türk basını bu manipülatif amaçlı tuzağa düşerek, "Soner ve arkadaşları korkunç bir komploya kurban gittiler!" algısının kamuoyuna yerleşmesine farkında olmadan katkı sundu.
Peki neydi o "virüsümsü, spamsı" diye yaygara kopardıkları belge?
Ne yazıyordu içinde acaba?
İddialara dayanarak kısaca aktarayım; Oda TV doktrin merkezi olacak ve çeşitli yayın kuruluşlarında görev yapan gazeteciler üzerinden Ergenekon süreci sulandırılacak, AKP İktidarını yıpratmak için manipülatif yayınlar yapılacak ve bu yıpratma çalışmalarında özellikle Aleviler kullanılacak. Yapılacak haberlerle, yazılacak makalelerle Alevilere sürekli, "Laiklik elden gidiyor! Şeriat geliyor! Hükümet Alevilerin yaşam tarzlarına baskı yapıyor!" biçiminde mesajlar verilmeye çalışılacak!
Yani ülkede, tıpkı 70'lerde ve 80'lerde Çorum'da, Maraş'ta, Malatya'da olduğu gibi kaotik ortamın yaratılması için elden ne gelirse ortaya koyulacak!
Peki bu dezenformasyon ve manipülasyon görevini yerine getirecek olan gazeteciler kimler?
Yani hangi alçaklar?
Maalesef , "Spam" olduğunu iddia ettikleri söz konusu belgeden kamuoyuna sızan herhangi bir bilgi yok şu ana kadar!
Sadece Oda'cıların avukatı Hüseyin Ersöz'ün açıkladığı gazetelerin adları var. Diyor ki Sayın Ersöz muhabirlere; "Masumiyet karinesi ve soruşturmanın gizliliği nedeniyle bir şey söyleyemem ancak o virüslü belgede Hürriyet, Milliyet, Akşam, Posta ve bir TV kanalında çalışan gazetecilerin adı geçiyor!" Aslında biz kimlerin bu türden alçakça yöntemlere tevessül edeceğini tahmin edebiliyoruz.
Ama spam olduğunu iddia ettikleri o belgenin en azından onurunu ve şerefini sarsmamak adına bugünlük onların adını buraya yazmıyoruz!
Ama merak etmeyin.
Gün gelecek, sözüm ona memleket sevdalısı olan, dayanışmacı, organize işlerin o kahraman sıpalarının kimler olduğunu da tek tek afişe edeceğiz huzurlarınızda!
Sabredin. Bekleyin...




Bu haber 1,334 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,016 µs