En Sıcak Konular

Libya'daki dehşet anlarını anlattılar

20 Şubat 2011 11:03 tsi
Tunus'la başlayan ve Mısır'la harlanan ateş Ortadoğu'yu kasıp kavurdu.

Bahreyn, İran, Irak, Yemen ve Libya isyanın adresi oldu. Gösterilerin devam ettiği Libya'da bulunan Türkler, İstanbul'a geldi.

Libya'dan dönen inşaat mühendisi Süleyman Gündoğdu, göstericilerin Türk firmasına ait şantiyeyi basarak yaktığını söyledi.

DEHŞET ANLARINI ANLATTILAR

Gösterilerin sürdüğü Libya'dan Türk Hava Yolları'na ait uçaklarla İstanbul'a dönen Türkler, yaşadıkları dehşet anlarını anlattı. Libya'da faaliyet gösteren bir Türk inşaat firmasında çalışan inşaat mühendisi Süleyman Gündoğdu, inşaat şantiyelerinin göstericiler tarafından talan edilip yakıldığını söyledi. Cuma namazının ardından olayların büyüdüğünü aktaran Gündoğdu, elleri bıçaklı göstericilerin yağma yapmaya başladığını ifade etti. Firmalarına ait lokal ve şantiyeyi basan göstericilere firma yetkililerinin uyarılarıyla direnmediklerini belirten Süleyman Gündoğdu, böylelikle kendilerinin fiili saldırıya uğramadığını kaydetti. Gündoğdu, Mısırda yaşanan halk ayaklanmasının Libya'daki olayları da tetiklediğini dile getirerek yağmalama olaylarına karışanların 20 yaşın altında gruplar olduğunu söyledi. Libya'dan dönen Türkler, canlarını kurtardıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.

Yolculardan Bingazi'de bir inşaat firmasında çalışan Osman Horoz, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, Bingazi'de özellikle kamu binalarına yönelik saldırılar olduğunu belirterek, ''Dün akşam da bizim kamp yerimize saldırdılar. Canımızı zor kurtardık'' dedi.

Saldırıların yabancı şirketlere karşı yoğunlaştığını söyleyen Horoz, çalıştığı iş yerinin saldırı sonucu yandığını anlattı. Horoz, şöyle devam etti: ''Yabancılara karşı saldırılar var, ancak özellikle Türklere yönelik bir saldırı yok. Tepki devlete olduğu için devlet adına çalışanlara saldırı oluyor. Genelde bir yağma var. Mesela bir Türk firmasının kamyonlarını alıp evlerinin önlerine çekmişler. Bu tür yağmayı yapanlar genelde 'çoluk çocuk' dediğimiz insanlar.''

Uçaklarla İstanbul'a gelen Türk işçiler, Harem ve BayrampaşaİstanbulBüyük Otogar'ından otobüslerle memleketlerine gitti.

sabah



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,216 µs