En Sıcak Konular

Libya'da göstericilerin üzerine ateş açılmış

19 Şubat 2011 19:39 tsi
Libya'da 5 günden bu yana devam eden Muammer Kaddafi yönetimi karşıtı gösterilerin merkezi olan Bingazi kentinde, dün güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu ölen 35 protestocunun toplu cenazesi sırasında, hükümet yanlısı güçlerin keskin nişancı ateşi açt

AP ajansının haberine göre bir hastane yetkilisi, cenaze sırasında açılan keskin nişancı ateşinde en az 1 kişinin öldüğünü, 10'dan fazla kişinin de başından ve göğsünden yaralandığını söyledi.

Adının açıklanmasını istemeyen hastane yetkilisi, keskin nişancı ateşinin kentteki güvenlik karargahının çatısından açıldığını kaydetti.

Gösterilerin beşinci gününde sabah erken saatlerde Bingazi'deki protesto kamplarına özel güvenlik güçleri tarafından baskın düzenlenerek bölge boşaltılırken, ülke çapında internet bağlantılarının da kesildiği haberleri alınmıştı.

Görgü tanıkları, özel birliklerin sabaha karşı kentteki mahkeme binasının dışında kamp kuran, aralarında avukatlar ve yargıçların da bulunduğu yüzlerce göstericiye baskın düzenlediğini anlatmıştı.

Libya'nın doğusundaki en az 5 kentte yönetim karşıtı gösteriler düzenlenirken, merkezi New York'ta bulunan İnsan Hakları İzleme Örgütü, bugünkü olaylardan önce, son üç günde 84 kişinin öldüğünü açıklamıştı.

-"BİNGAZİ SOKAKLARINDA HİÇ POLİS KALMADI"-

Öte yandan, özel birliklerin protesto kampını basması ve bölgeyi boşaltması, polisin de sokaktan çekilmesinin ardından kent halkının mahalle devriyeleri kurduğu haber veriliyor.

Bir avukat, sokakta trafik polisi dahil, tek bir polis bile görmediklerini anlatırken, kent halkı, polisin ortalıkta görünmemesini olumsuz bir işaret olarak yorumluyor.

AP ajansına göre kent sakinleri, hükümet yanlısı güçlerin kamp baskınının ardından ev ev saldırılara geçebileceği endişelerini dile getiriyor.

Kaddafi'nin 42 yıllık iktidarının sona ermesi talebiyle gösterilerin düzenlendiği, büyük petrol rezervlerine sahip Libya'da, yoksulluk önemli bir sorun olarak varlığını koruyor.



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,162 µs