En Sıcak Konular

Bakan Eker: Türkiye'yi sivilleştiriyoruz

19 Şubat 2011 17:48 tsi
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, ''Türkiye'yi demokratikleştiriyoruz, Türkiye'yi sivilleştiriyoruz'' dedi.

Diyarbakır'da bulunan Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek, partililerle görüştüler.

Bakan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, 12 Haziran'da yapılacak seçimlerde Diyarbakır'ın destan yazacağına inandığını belirterek, şöyle dedi:

''Dün akşam sayın Başbakanımla birlikteydik. Başbakana 'Diyarbakır'da 4 dev tesisin temelini atacağız' dediğimde hakikaten gözleri parladı. 'Diyarbakır'a gittiğinde teşkilatımın bütün mensuplarına benim en kalbi, en sıcak selam ve sevgilerimi ilet. Bütün Diyarbakır'a hizmet için ne gerekiyorsa yap' talimatını verdi. Önümüzde bir seçim var. Başbakanımız Diyarbakır'a güveniyor. Hep birlikte 12 Haziran'da Diyarbakır'da AK Parti'nin yüzünü, Başbakanımızın yüzünü ak edeceğiz, söz mü? Bu hizmetlerin gelmesi için Başkanımızın liderliğindeki AK Parti hükümetinin devamı şart. Daha fazla insan hakları ve özgürlüklerin devamı için AK Parti iktidarının mutlaka devam etmesi gerekir. Hep birlikte inşallah kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirerek ülkemizi daha da büyüterek Diyarbakır ve ülkemizi geleceğe taşıyacağız.''

Başbakan Erdoğan'ın talimatı ile bakanlık olarak Diyarbakır'ı 2011 yılında yatırımlarda hamle yılı olarak ilan ettiklerine dikkati çeken Eroğlu, çevre açısından da Diyarbakır'a öncelik verdiklerini belirtti.

Eroğlu, Diyarbakır'a büyük bir kent ormanı kazandırdıklarını ifade ederek, bu ormanı görmeyen vatandaşlar için 5 Mayıs Hıdrellez gününde bir etkinlik düzenlenmesi önerisinde bulundu.

-''DİYARBAKIR'IN HİZMETE İHTİYACI ÇOK''-

Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker de, Diyarbakır'ın sorunlarını barış ve kardeşlik içerisinde, kavgasız bir şekilde çözmek için çalıştıklarını söyledi.

''Bu şehrin üzerine maalesef kabus gibi çöken, bu şehrin adını, imajını kirleten bazı problemler var. Bunları biliyorsunuz'' diyen Eker, şöyle konuştu:

''İşsizlik probleminin çözümünü onlar geciktiriyor. Biz de onlarla mücadele ediyoruz. Biz diyoruz ki; Diyarbakır'ın sorunlarını barış ve kardeşlik içerisinde kavgasız bir şekilde çözelim. Kürt sorununu da böyle çözelim, diğer sorunları da böyle çözelim. Türkiye'de yaşayan herkes bizim kardeşimiz. Kürt, Türk, Arap, Çerkez olsun farketmez. Bizim için etnik mensubiyeti önemli değil. Hepimiz belki farklı etnik mensubiyete sahibiz. Ama hepimiz bu topraklarda bir ve beraber, kardeşçe, daha sivil, daha demokratik bir hayatı birlikte yaşayacağız. Onun sistemini yerleştireceğiz. Türkiye'yi demokratikleştiriyoruz, Türkiye'yi sivilleştiriyoruz.''

Hizmetlerini engellemeye çalışan, Türkiye'nin kalkınmasını istemeyen, anti demokratik birtakım uygulamalara çanak tutan bir takım yapılanmalar bulunduğunu belirten Eker, Türkiye'de çetelerle mücadele ettiklerini söyledi.

Eker, 12 Haziran'da tekrar milletin huzuruna yeni bir dönemin yetkisi için çıkacaklarını anlatarak, milletin sevgisi, desteği ve duası ile yeni projeleri hayata geçireceklerini belirtti.

Diyarbakır'da yerel kurumların yapması gereken birçok hizmeti de gerçekleştirdiklerini vurgulayan Eker, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Diyarbakır Havaalanının tamamen sivil şekilde ayrı bir girişle ayrı bir meydan olarak hizmet vermesi için çalışmalara başlanacak. Başbakanımız talimatını verdi. Çevre yolu yapılıyor. Bazıları özellikle vatandaşın kanına girip onların aklına girip engel olunmasını istediği için bu çalışma engellenmeye çalışıldı. Ama sorun çözüldü. Diyarbakır'ın hizmete ihtiyacı çok. Diyarbakır ihmal edilmiş. İşsizi çok. İstihdama ihtiyacı çok. Bütün bunların çözümü, AK Parti'nin burada da Türkiye'nin diğer bölgelerinde olduğu gibi çok güçlü bir parti olarak seçimlerden galip çıkmasındadır. Vatandaşlarımızın gönüllerinin bizimle olduğunu biliyoruz. Bire bir görüştüğümüzde gönülleri bizden yana. Ama bazı durumlarda üzerlerinde baskı olduğunu biliyoruz. 'Demokrasi' diye çağıranların aslında çok anti demokratik yöntemlere başvurduklarını biliyoruz. Kendileri gibi düşünmeyen insanlara suikast planları yaptıklarını da biliyoruz. Bütün bunlar çok hazindir. İşte bunların maskelerini indirip, millete, hemşehrilerimize, kardeşlerimize demokrasiyi dillerinden düşürmeyip antidemokratik uygulamaya çanak tutanları iyi anlatmamız gerekir ki iyi sonuç alalım.''



Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,708 µs