En Sıcak Konular

Libyalılar şehir işgal etti

18 Şubat 2011 17:24 tsi
Onlarca yıllık diktatörleri deviren Tunus ve Mısırlıların izinden giden Libyalılar, 'Gazap Günü'nün 2. gününde Beyda şehrini ele geçirdiler.

Beyda şehrinin rejim karşıtları tarafından ele geçirildiği iddia edilirken, resmi kurumları ele geçiren eylemcilere bazı güvenlik güçlerinin de katıldığı ifade edildi.

Libya İnsan Hakları Dayanışma Örgütü'nden Giuma El Ümani, "Beyda, artık halkın elinde" dedi.

Doğruluk ve Adalet Libya Komitesi'nden Fatih El Varfali, "Şehir, Muammer Kaddafi'nin kontrolünden çıktı" yorumunu yaptı.

Eylemlerin giderek yayılmaya başladığı Libya'nın başkenti Trablus'ta ise eyleme katılım sayısının yoğun olmadığı kaydedildi.

Libya'dan haber çıkarma olanağının zor olduğunu belirten muhabirler, ülkede en az 50 eylemcinin öldürüldüğünü ifade ettiler.

Libya'da Gazap Günü Kana Bulandı

Tunus ve Mısır'daki isyanlardan ilham alarak 'Gazap Günü' ilan edip sokağa çıkan Libyalılara polis, silah kullandı ve onlarca eylemci öldürüldü. Sert müdahaleye rağmen eylemlerin devam ettiği belirtiliyor.

Tunus ve Mısır'da diktatörlerin devrilmesinin ardından tüm Arap dünyasını saran isyan ateşi, Libya'yı da etkisi altına aldı. Ülkede dün "Gazap Günü" ilan edilmişti. Dünkü gösterilerde çatışmaların yaşandığı bildirilirken, onlarca insan silahlı kuvvetler tarafından öldürüldü.

50 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Libya'dan haber çıkarma olanağının zor olduğunu belirten muhabirler, ülkede en az 50 eylemcinin öldürüldüğünü ifade ettiler.

KADDAFİ ÜLKEYİ TERKETTİ İDDİASI

41 yıldır ülkeyi yöneten 68 yaşındaki Devlet Başkanı Muammer Kaddafi'nin başkent Trablus'u terkettiği ve ülkenin güneyinde ismi açıklanmayan bir yere yerleştiği iddia edildi.

Albay Muammer Kaddafi petrol zengini ülkeyi 42 yıldır yönetiyor. Kaddafi, televizyondan yayınlanan konuşmasında kendi yönetimini kastederek, devrimcilerin yenilmeyeceğini söylemişti.

 



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,803 µs