En Sıcak Konular

Balbay ve Özkan'dan milletvekilliği tekliflerine yeşil ışık

17 Şubat 2011 18:35 tsi
Ergenekon davası tutuklu sanığı Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan, duruşmaya ara verildiği sırada davayı takip eden basın mensuplarına, milletvekili adayı olup olmayacaklarına ilişkin açıklamada bulundu. Özkan, "Tüm ihtimalleri düşünüyoruz. Partilerden gele

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı eski Yarbay Mustafa Dönmez, çapraz sorguya geçildiği sırada, "Daha önce iddia makamının da bu tertibin içinde olduğunu söylemiştim. O yüzden gözaltına alındığımda savcılıkta ifade vermemiştim. 25 aydır içerideyim. Dava sırasında savcıların sanıklara sordukları sorularından hiçbir şeyin değişmediğini anladım. Şimdi karşınızdayım, takdirinize bırakıyorum. Mahkeme heyetinin soracağı soruları cevaplamaya hazırım." dedi.

Başkan Köksal Şengün ise, "Mahkemenin böyle bir takdiri olamaz. İddia makamının sorularına cevap vermeyecek misiniz" diye sordu. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel de, "Sanık cevap vermeyecekse zaman kaybının önlenmesi açısından soru sormayacağız. Zaten sorularımız, vereceği cevaba göre ayarladığımız için havada kalacaktır." dedi. Dönmez, "Sorulara cevap vermeyeceğim, soruları okurlarsa daha sonra açıklık getiririz." dedi. Dönmez'in avukatı Celal Ülgen de savcıların soruları okumasını istedi. Ancak Pekgüzel, "Sorular cevaplara göre hazırlandığı için bir yarar sağlamayacak. Soru hakkımızı saklı tutarak delillerin değerlendirilmesi aşamasında soracağız." dedi.

Sanık Dönmez, avukatı Celal Ülgen'in sorularını cevapladıktan sonra araya giren savcı Nihat Taşkın, "Gerçi cevap verilmezse bir anlamı yok ancak aklıma takılan bazı soruları yöneltmek istiyorum." dedi. Bunun üzerine Dönmez, "Açıklamanızı gayet samimi buldum. Sorularınızı sorabilirsiniz." cevabını verdi.

Savcı Nihat Taşkın, "Telefon konuşmalarınızdan eşinizin, yaptığınız bir telefon konuşmasında size aramalardan haber verdiği görülüyor. Arandığınızı öğrendikten sonra, bu ifadeyi kullanmak zorundayım neden 5 gün boyunca kaçıp saklandınız ve size ulaşılabilecek telefonları kapattınız?" diye sordu. Dönmez bu soruya, "Neden kapatayım ki o zaman eşim hamileydi. Amacım ona moral vermekti. Onun üzülmesini istemedim." cevabını verdi.

Savcı Nihat Taşkın'ın, okuduğu bir telefon numarasının ardından "Sanıyorum bu telefon numarası eşinizin kullandığı sizin adınıza kayıtlı bir numara ve konuşma içeriğinde..." dediği sırada sanık Dönmez, "Yine savcı bey samimiyetten uzaklaşarak eşimin özel bilgilerini ifşa etmiştir. Eşimin telefon numarasını ben burada zaten göstermiştim. Söylemeniz hukuka aykırı. Yine duruşma başında yaptığım açıklamaya sadık kalıp, soruları cevaplamayacağımı belirtiyorum." sözleriyle fikrini değiştirdiğini açıkladı.

Daha sonra üye hakim Hasan Hüseyin Öze, "Şimdiye kadar kullandığınız telefon numaraları söyleyebilir misiniz?" diye sordu. Çok telefon numarası kullandığını ve çoğunu hatırlamadığını belirten Dönmez, "Siz numaraları söyleyin. Ben de bana ait olup olmadıklarını size söyleyeyim." ifadesini kullandı. Bunun üzerine hakim Özese, "Bazı numaralar başkasının adına ve siz kullanıyorsunuz. Bazı numaralar da sizin adınıza ve başkaları kullanıyor. Mesela eşinizin kullandığı numara da var. Eşinizin numarasını okumak istemediğim için sizin söylemenizi istemiştim." dedi. Dönmez'in, üye hakimden okumasını istemesi, biraz önce savcı Taşkın ile aynı konuda tartıştıkları için dikkat çekti.

Telefon numaralarının kendisine ait olanları söylemesinin ardından hakim Özese, sanık Dönmez'in yaptığı ileri sürülen telefon kayıt tapelerini okuyarak kabul edip etmediğini sordu. Sanık Dönmez, Ergenekon ana davası tutuklu sanığı Kemal Kerinçsiz ile yaptığı telefon konuşmasını kabul ederken yine aynı dava sanığı Muzaffer Tekin ile yaptığı ileri sürülen bir telefon görüşmesi ve iki mesajlaşmayı kabul etmediğini söyledi. Sanık Muzaffer Tekin'le hiç tanışmadığını belirten Dönmez, "Ben tanımam ama 1984 mezunları, kendisini çok severdi." açıklamasını yaptı.

Balbay ve Özkan vekillik için partilere göz kırptı

Davanın tutuklu sanıkları Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan, duruşma arasında gazetecilerin "Genel seçimlerde milletvekili adayı olacak mısınız?" sorularına cevap verdi. Özkan, "Bu konuyu ciddi ciddi düşünüyoruz. Ama henüz çok erken. Kararımızı 1 Mart'ta çıkacak seçim yasasından sonra vereceğiz." cevabını verdi.

Özkan, CHP ve DSP'den gelen milletvekili adaylığı teklifleri hakkında ne düşündüklerini soran gazetecilere, "Tüm ihtimalleri düşünüyoruz. Partilerden gelen tekliflere de açığız. Onlardan da bize açık olmalarını bekliyoruz." diye konuştu.

(CİHAN)



Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,508 µs