En Sıcak Konular

YÖK toplantısı sona erdi...

17 Şubat 2011 17:15 tsi
Bir bölümüne Çubukçu'nun başkanlık ettiği YÖK Genel Kurulu sona erdi.

YÖK Genel Kurulu toplantısında, eğitim fakültelerinde açılmasının teşvik edilmesi ve yaygınlaştırılması gereken programlar ile öğrenci kontenjanlarının azaltılması veya kontenjan verilmemesi gereken programlara yönelik Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığıyla birlikte çalışma başlatılması kararlaştırıldı.

YÖK Genel Kurulu toplantısı sona erdi. Bir bölümüne Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun başkanlık ettiği toplantının ardından yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, YÖK tarafından 28 Ekim 2010 tarihinde yükseköğretimdeki programların kontenjanlarının planlanmasına yönelik olmak üzere konunun ilgili taraflarından önlisans ve lisans diploma programlarında açılması, öğrenci sayısının artırılması, yaygınlaştırılması veya kapatılmasına ilişkin gelen görüşler üzerinde yapılan çalışma sonucunun sunumunun müzakere edildiği belirtildi.

Eğitim Fakültelerinde uygulanan topluma hizmet uygulamaları dersine ilişkin Öğretmen Yetiştirme Türk Milli Komitesi tarafından uygun görünen yönergenin eğitim fakültelerinde uygulanması hususunun görüşmeye açıldığı bildirilen açıklamada, yapılan görüşmeler sonucunda söz konusu ''yönergenin'' eğitim fakültelerinde uygulanmasının uygun görüldüğü kaydedildi.

Açıklamaya göre, eğitim fakültelerinde açılmasının teşvik edilmesi ve yaygınlaştırılması gereken programlar ile öğrenci kontenjanlarının azaltılması veya kontenjan verilmemesi gereken programlara yönelik MEB Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı ile çalışma başlatılacağı kararlaştırıldı. Toplantıda ayrıca, eğitim fakültelerinde program yeterliklerinin gözden geçirilmesi ve mezunların niteliğinin yükseltilmesi için kapsamlı bir çalışma başlatılacak.

Eğitim fakültelerinde yaygınlaştırılması düşünülen programlar için öğretim üyesi yetiştirmeye yönelik tedbirler alınacak.

Toplantıda ayrıca, devlet üniversitelerine ait 5 fakülteye dekan ataması yapıldı. Buna göre, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesine Prof. Dr. Haldun Eroğlu, Fen Fakültesine Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin, İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesine Prof. Dr. Aydın Mısırlıoğlu, Muş Alparslan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesine Prof. Dr. Osman Özcan, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesine de Prof. Dr. Hacı Mehmet Günay atandı.

Toplantıda ayrıca, Fatih Üniversitesi İlahiyat Fakültesine Prof. Dr. Muhit Mert'in, Yeditepe Üniversite Sağlık Bilimleri Fakültesine de Prof. Dr. Osman Erol Hayran'ın atanmasıyla ilgili olumlu görüş bildirilmesine karar verildi.

AA



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,067 µs