En Sıcak Konular

Ahmedinejad Mavi Marmara kafilesini bağrına bastı

17 Şubat 2011 15:53 tsi
Uluslararası İslami Radyo ve Televizyonlar Birliği'nin daveti üzerine Tahran'da bulunan 26 kişilik Mavi Marmara Kafilesi İran Cumhurbaşkanı ile görüştü.

Uluslararası İslami Radyo ve Televizyonlar Birliği'nin daveti üzerine Tahran'da bulunan 26 kişilik Mavi Marmara Kafilesi İran Cumhurbaşkanı ile görüştü.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dr. Mahmud Ahmedinejad geçen Salı günü öğle saatlerinde Mavi Marmara kafilesini Cumhurbaşkanlığı binasında kabul etti ve görüşme yaklaşık bir buçuk sürdü.Görüşme çok samimi bir atmosferde gerçekleşti. Ahmedinejad Mavi Marmara Kafilesini bağrına bastı.

Organizasyon adına Nureddin Şirin'in takdim konuşmasını yaptı,Nureddin Şirin konuşmasında, Mavi Marmara kafilesini kabullerinden dolayı Ahmedinejad'a teşekkür ederken, Ahmedinejad'ın devrim yıldönümü törenlerinde yaptığı konuşmaya atıfta bulunarak, "Biz bugün buraya Amerika'sız ve İsrail'siz bir Ortadoğu'nun kurulması özlem ve azmiyle bulunuyor ve bu vesileyle, mavi Marmara şehidlerinin yolunu sürdüreceğimize dair ahdimizi tazeliyoruz. Bizim bu bulaşmamız, İslam ümmetinin birliğinin, özelde de Türkiyeli ve İranlı müslümanlar arasındaki kardeşlik ve vahdetin bir simgesidir. Ümmet olarak, İranlı ve Türkiyeli müslümanlar olarak el ele vereceğiz ve hep birlikte özgür kudüs'de Cuma namazını kılacağız" dedi.

Şehid Çetin Topçuoğlu'nun hanımı Çiğdem Topçuoğlu'nun Mavi Marmara kafilesi adına Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'a çicek verdiği sırada, Ahmadinejad; "bu şehidlerin kanı yerde kalmayacak ve bu kan ile Kudüs'e ulaşacağız, Mavi Marmara yolcuları olarak attığınız bu kutlu adım Ortadoğuda yeni bir sayfa açmasına vesile oldu, Halklara sivil direnişi gösterdiniz. Halklarda mesajınızı aldı. Sizlerle gurur duyuyoruz. Sizin şehitleriniz bizim şehitlerimizdir, İslamın Şehidleridir, siz İsrail zulmünun fotoğrafını dünyaya gösterdiniz, Siyonistleri deşifre ettiniz. ” dedi. Görüşme Mahmud Ahmedinejad’ın Kafiledekilere hediye vermesi ve onlarla tek tek kucaklaşmalarıyla son buldu.

İran halkının ve yetkililerinin  bize gösterdiği yoğun ilgi ve teveccüh açıkçası bizi utandırdı. Bu kadar ilgiyi hak ettiğimize inanmıyorum.

8 gün boyunca İran’da çeşitli programlara katılan Mavi Marmara kafilesi Salı günü sabah saatlerinde Türkiye’ye döndü.



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,330 µs