En Sıcak Konular

DSP'den acı itiraf: 'Seçim ittifakı yapmazsak...'

17 Şubat 2011 14:03 tsi
DSP Genel Başkan Yardımcısı Tufan Vural, seçim ittifakı yapmamaları durumunda baraj altında kalacaklarını söyledi.

İttifak yapacakları partilerin DSP çatısı altında seçime girmesi gerektiğini dile getiren Vural, "Bu seçim barajı ile AKP ve CHP dışında hiçbir parti Meclis'e giremez." iddiasında bulundu.

DSP Bursa il binasında Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Peray Atahan ile basın toplantısı düzenleyen Tufan Vural, gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Vural, seçim öncesi örgüt çalışmalarını yerinde incelemek üzere Bursa'ya geldiğini belirtti.

DSP'nin 12 Haziran'da yapılması beklenen genel seçimlere parti amblemiyle katılma kararı aldığının altını çizen Tufan Vural, "Türkiye'de tek millet, tek bayrak ve tek dil anlayışı ile yolumuza devam ediyoruz. AKP Türkiye'yi yönetemiyor, dış politikada Türkiye'yi iyi temsil edememekte. Yunanistan Başbakanı'nın Erzurum Kongresi'nin yapıldığı yerde Türkiye Kıbrıs'ta işgalci' demesi bardağı taşıran son damla olmuştur." dedi.

Ana muhalefet partisi CHP'nin de görevini yerine getiremediğini savunan Vural, "Bırakın görevini yerine getirmeyi farkında olmadan ceza muhakemeleri kanununda Hizbullah örgütü ve terör örgütü üyelerinin serbest kalmasına neden olan değişiklikleri göremeyecek kadar işlerini hafife alıyorlar." şeklinde konuştu. Vural, bu yüzden DSP'nin parlamentoya girmek zorunda olduğunu savundu.

"DSP BAYRAĞI ALTINDA GİRMEK İSTEYENLERE KAPIMIZ AÇIK"

DSP çatısı altında seçime girmek isteyen partilere kapılarının sonuna kadar açık olduğuna dikkat çeken Tufan Vural, şunları söyledi: "Şu ana kadar 4 -5 parti ile görüşüldü. CHP ve AKP bir elmanın iki yarısıdır. Irak'ta yaşananlara göz yuman bir AKP ve Türkiye'de bu yapılanlara göz yuman bir CHP var."

Seçim barajının kaldırılmasını isteyen Vural, şunları söyledi: "Bunu içinde her evden bir oy istiyoruz. İktidar ve ana muhalefet partileri seçim barajının kaldırılmasına sıcak bakmıyor. Bu nedenle yüzde 10 seçim barajının altında kalan tüm siyasi partiler ve bunlara oy veren ve bunlara oy veren milyonlarca insan parlamentoda temsil edilemiyor. Gelin hep birlikte bu baraj yakalım."

"BDP İLE KOALİSYANI GİRMEYİZ"

Bir gazetecinin 'BDP ile de koalisyon yapılabilir mi?' sorusuna Tufan Vural, şu cevabı verdi: "DSP Genel Başkanı Masum Türker genel başkan seçilmesinden sonra o kongrede DSP'yi tek başına seçimlere sokacağım demesi ile kurultaydan onay aldı. Bu nedenle siyasi partilerle görüşmelerimiz sürüyor, ama bunlar arasında BDP yoktur böyle bir öneri gelmedi. Gelse bizden kabul görmez."

Tufan Vural, seçim ittifakı için yaptıkları görüşmeleri şöyle anlattı: "Abdüllatif Şener, Osman Pamukoğlu ve Mümtaz Soysal ile görüştük. Ayrıca Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, DSP'yi ziyaret ederek bir birliktelik oluşturulması gerektiğini, AKP'nin ülkeyi baskı altında tuttuğunu anlatıp bununla ilgili bir çalışma başlatılması gerektiğini söyledi. Türkiye'de başkanlık tartışmaları devam ediyor, ama zaten bu baraj ile bu başkanlık sistemi zaten var gibi. Eğer bu böyle devam ederse AKP ve CHP dışında hiçbir parti Meclis'e giremeyecek. Bu siyasi partilerle işbirliğimiz sadece barajı aşmak için olabilir. Onun dışında yapılabilecek bir şey yoktur."

"BALYOZ SANIKLARINA KAPIMIZ AÇIK"

Ergenekon ve Balyoz sanıklarının milletvekili adayı gösterilmesi yönündeki bir soruyu ise Vural, şöyle cevapladı: "Görüşmelerimiz oldu, bunda olumlu ve olumsuz olanlar da var. CHP eski genel başkanı, ben bu arkadaşların avukatıyım demişti, ama bu günkü başkan bırakın bunların avukatlığını, araba ile Silivri'den dahi geçemiyor. Biz DSP olarak bunların, komutanlarımızın suçsuz olduğuna inanıyoruz. Bu konuda sonuna kadar çabamızı sürdüreceğiz. Bu arkadaşlara sonuna kadar kapımız açıktır. Bizler içerdeki tüm general ve albaylarımızın suçsuz olduğunu biliyoruz. Biz Oda TV'nin de suçsuz yere basıldığını biliyoruz. Biz bu tür arkadaşlarla seçime girmeye hazırız. Bizimle çalışmak isteyenlere kapımız sonuna kadar açıktır. Böyle devam etmesi halinde bu baskılar devam edecektir. Sırada ise siyasiler vardır."



Bu haber 490 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,476 µs