En Sıcak Konular

'Çocuklarımızı nişangah diye göndermiyoruz'

17 Şubat 2011 12:08 tsi
Şırnak 6. Motorlu İç Güvenlik Piyade Tugayı Seslice Taburu'nda görev yapan Yüzbaşı Metin Gürcan'ın askerlerinin eline verdiği hedef tahtasına ateş açmasına şehit yakınları büyük tepki gösterdi.

Daha önce özel kuvvetlerde görev yaptığı öğrenilen Gürcan'ın yaptığının kabul edilemez bir durum olduğunu belirten şehit aileleri, komutana gerekli cezanın verilmesi gerektiğini belirtti.

Hedef tahtasının etrafına askerleri dizerek önce karşıdan atış yapan yüzbaşı, 'komutanım yapmayın' uyarılarına rağmen arkasını dönüp bacak arasından atış yapmasının akıl ve mantıkla izah edilemeyeceğini vurgulayan Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Malatya Şubesi Başkanı Ömer Terkin, "O komutanın, önce akıl sağlığının kontrol edilmesi gerekir." dedi. Muharip Gaziler Derneği Elazığ Şubesi Başkanı Bilal Avcıoğlu da Şırnak'taki bu olayın geçtiğimiz yıl Elazığ'da can kaybıyla sonuçlanan olayı hatırlattığını belirtti.

Şehit ailesi ve dernekleri ordunun bu tür asker ve komutanlardan bir an önce arındırılması gerektiğine dikkat çekti. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Elazığ Şubesi Başkanı Bilal Avcıoğlu, "Bu olay el bombasının pimini çekip nöbetteki erin eline veren ve daha sonra askerin yorulup bombayı bırakmasıyla ölüme yol açan komutanı aklımıza getirdi. Şırnak'taki olayda çok şükür askerimiz canından olmamış." dedi.

Halkla ordu arasına bu şekilde nifak sokulduğunu, bu tür insanların askeriyeden temizlenmesi gerektiğinin altını çizen Avcıoğlu, şunları söyledi: "Bu ordu nasıl bir şekle geldi anlayamıyoruz. Ben de asker kökenliyim. İnançlı, imanlı bir komutan bunu nasıl yapabilir? Allah korkusu olmayın bir insanın işi bu. Eğer Allah korkusu yoksa onlar için normal. Çünkü bizim inancımıza göre canı veren Allah, alan da Allah'tır. O korku ve inanç olmayınca, kendilerini kral sanıyorlar. İnsanlığa sığmayacak şeyler yapıyorlar. Demek ki son günlerdeki bu yakalanmalar boşuna değilmiş."

"TÜYLERİMİZ ÜRPERDİ"

Görüntüleri görünce tüylerinin diken diken olduğunu belirten Kilis Şehit Ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Hanifi Dağdeviren, "Tüyler ürpertici bir durum. Böyle bir şeyle daha önce karşılaşmadım. Çok yanlış bir olay. O yüzbaşının mutlaka kafasında bir kaçıklık vardır. Hedef tahtasının yanındaki yavrularımıza bir kurşun değse hesabını kim verecek? Geçen yıl Elazığ'da benzer bir olay yaşanmıştı. Gencecik evlatlarımızı kaybettik. Benzer şehitlerimiz geliyor. Ne olduğunu soramıyoruz. Hep eğitim zayiatı diyorlar." dedi.

Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü Şehit Aileleri Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Malatya Şube Başkanı Ömer Terkin de olayla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

"Hiç görülmemiş ve akla fikre sığmayacak bir hareket . İnanın biz ve buradaki şehir aileleri şok olmuş durumdayız. Böyle bir şey yapılmaması gerekiyor. Deli olan bu işi yapmaz. Adam eline silah almış bir manga askere ateş açıyor. Altta bacak arasından hedefe sıkıyor. Bu komutanın psikolojisinde kesinlikle bir sorun var. Önce doktora gitmesi gerekir. Daha sonra ihraç edilmeli. İnanın diyecek bir şey bulamıyorum. Son derece tepkiliyiz." şeklinde konuştu.

Olayda merminin sekip bir askere isabet etmemesinin büyük şans olduğunu ifade eden Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesi yetkilisi şehit ailesi Doğan Gümük, "Ya mermi sekseydi ne olacaktı? Her türlü şartta ateş edilebiliri göstermeye çalışmışlar. Ama bu zihniyet, eline bomba veren zihniyet ile aynı." açıklamasını yaptı.

Çocukların 20 yaşında en güzel çağında ellerinden alındığını hatırlatan Gümük, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çocuklarımız en güzel çağlarında böyle bir hiç uğruna telef oluyor. Burada Isparta'da 20-30 gün eğitim gören kuş gibi çocuklar, savaşmaya gönderiliyor. Sonra da devletin verdiği iyi niyeti bir yüzbaşı çıkıp kullanıyor. Eğer bir şehit çıksa ve görüntü olmazsa buna bir kılıf uyduracaklardı. 'Eğitim zayiatı oldu' diyeceklerdi. Çocuklarımızı biz nişangah diye göndermiyoruz. Bu insanların temizlenmesi lazım. Biz çocuğumuz zor yetiştiriyoruz."

(CİHAN)



Bu haber 496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,472 µs