En Sıcak Konular

İzmir Büyükşehir Belediyesi'yle ilgili şok iddia

17 Şubat 2011 10:20 tsi
'İzmir Büyükşehir Belediyesi çocukları misyonerlere teslim ediyor' dedi...

AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, Konak ilçesi Gültepe Semt Merkezi’nde, ilköğretim öğrencilere yönelik misyonerlik faaliyeti yapıldığını iddia etti. Hasgür, geçen hafta gündeme gelen olayla ilgili bir açıklama yaparak, “Birçok öğrenci, 11 Şubat’ta başkanlığını Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı İzmir Kent Konseyi ile Işık Kilisesi’nin ortaklaşa düzenlediği organizasyona davet ediliyor. Yer, Konak Belediyesi'ne ait Gültepe Semt Merkezi. Öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi otobüsleriyle ücretsiz taşınıyor.” dedi.

Her şey ilk bakışta eğitici öğretici bir faaliyetin parçası gibi görünse de asıl gayenin başka olduğunu savunan Milletvekili Hasgür, ”Okuma bilincini geliştirme bahanesiyle Hristiyanlık propagandası yapan Kucak Yayıncılık’a ait dergi ve kitaplar dağıtılırken velilerin gözü önünde İncil’den bölümler okunuyor. Çocuk dergisinde, 'İsa Mesih bizler için Tanrı’nın mükemmel bir armağanıdır.' önsözü yer alıyor. Derginin 'Özdenetim' başlıklı bölümünde ise, 'Yüce Tanrı insanlara, yani bize bakarken üzülüp kızıyor. Luka ve Matta ayetlerini okuyun ve yıldızı boyayın.' ifadelerinin yer aldığı birçok bulmaca bulunuyor. Dergilerin yanısıra Hristiyan hikayelerinin anlatıldığı kitaplar da dağıtılıyor." şeklinde konuştu. Laiklik ilkesini sadece İslâm dinine karşı savunan CHP'nin, söz konusu Hristiyanlık olunca sakınca görmediğini söyleyen İbrahim Hasgür, "Düşünce dünyası yeni gelişen çocuklarımıza Hristiyanlık propagandası yapılmasına aracı olmakta da bir sakınca görmüyor. Kendileri ne isterse yapabilir, neye isterlerse inanabilirler ancak 5-10 yaşlarındaki yavrularımızı misyonerlik faaliyetlerine kurban edemezler. Onları otobüslere doldurup propaganda dolu toplantılara taşıyamazlar. Sahip oldukları hiçbir unvan, onlara bu hakkı vermez.” dedi.

Milletvekili Hasgür, çocukların adlarının içine "çağdaş" kelimesini koyarak göz boyamaya çalışan vakıf ve derneklerle birlikte hareket edilerek misyonerlere teslim edildiğini de öne sürerek, ”Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nu kınıyorum. Milletin gözünün içine baka baka misyonerlerle hareket etmek, çağdaşlığı Hristiyanlık sanan, laik deyince İslâm düşmanlığını algılayan ve bu algıyla başörtülü kızlarımıza paso vermemek için ayak direyen bu zihniyet ve bu başkan, en kısa sürede İzmir’in başından gitmelidir.” diye konuştu. Fikri hür, vicdanı hür yöneticilerin görev yaptığı bir İzmir özlemi içinde oldukların belirten İbrahim Hasgür, ”İnanıyorum ki İzmir halkı, yapılacak ilk seçimde bu misyonerlik taraftarlarına gereken cevabı verecektir.” dedi. (CİHAN)

 



Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,921 µs