En Sıcak Konular

İki ülke arasında büyük gerginlik...

17 Şubat 2011 10:15 tsi
Arjantin'in Amerikan askeri uçağında ele geçirdikleri kriz çıkardı.

ABD'li yetkililer, 10 Şubat Perşembe günü Arjantin'in Buenos Aires havaalanında bir Amerikan askeri uçağında gizlenmiş silah ve uyuşturucunun ele geçirilmesiyle ilgili Arjantin'den ''özür dilenmesi için hiçbir neden bulunmadığını'' bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Philip Crowley, ABD'nin başkenti Washington'da düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, ''Arjantin'den özür dilememiz için hiçbir neden yok, Arjantinli yetkililerle diyaloğu sürdüreceğiz ve bu olayı açığa kavuşturmak için elimizden geleni yapacağız'' dedi.

Bakanlığın bir üst düzey yetkilisi dün yaptığı açıklamada, ABD'nin Arjantin'e yasadışı yollardan silah sokma niyetinde olmadığını belirtmişti.

Arjantin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Arjantin güvenlik güçleriyle bir tatbikatta kullanmaya yönelik ''hassas malzeme'' ile Buenos Aires havaalanına gelen Amerikan Hava Kuvvetlerine ait C-17 Globemaster III tipi uçakta, önceden beyan edilmemiş yük ele geçtiği belirtilerek, bu yükün içinde silah ve aralarında yüksek dozda morfinin de yer aldığı çeşitli tipte uyuşturucu bulunduğu kaydedilmişti.

Arjantin Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, ABD Dışişleri Bakanlığının konuyla ilgili geçen cumartesi yaptığı açıklamanın da ''yanlışlıklar ve unutkanlıklarla dolu'' olduğu savunulmuştu.

Arjantinli yetkililer, Devlet Başkanı Cristina Kirchner hükümetinin ABD'ye protesto notası vereceğini ve resmi yük içine gizlenmiş malzeme gönderen ABD Hava Kuvvetlerinin bu hareketinin sebebinin anlaşılması için yürütülecek soruşturmada işbirliği yapılmasının isteneceğini bildirmişti.

ABD'nin bu malzemenin gönderilmesinin nedenini açıklama konusunda işbirliğini reddettiğini de kaydeden Arjantin Dışişleri Bakanı Hector Timerman, ABD'li yetkililere, bu gizlenmiş silah, askeri malzeme ve uyuşturucuyla yapılmak isteneni ve teslim edileceği kişi ya da kişileri sormuştu.

aa

 

 



Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,580 µs