En Sıcak Konular

Kafasına domino taşı düşmüş

17 Şubat 2011 10:08 tsi
Kafasına domino taşı düşmüş Ürdün’ün yeni Adalet Bakanı Hüseyin Mcali, İsrail için 'terörist devlet' ifadesini kullandı.

Ürdün'ün yeni Adalet Bakanı Hüseyin Mcali, Ürdün gazetesi El Arap El Yevm'deki bir röportajında İsrail için "terörist devlet" ifadesini kullandı.

Hüseyin Mcali'nin 1997 yılının Mart ayında 7 İsrailli küçük kızı öldüren askerin serbest bırakılması için dün yapılan gösteride yer alması ve ''söz konusu askerin serbest bırakılması için içeride ve dışarıda elinden geleni yapacağını'' belirtmesi İsrail'in tepkisine neden olmuştu.

Ürdün Adalet Bakanı Hüseyin Mcali'nin Nahariye'de 7 küçük kızı öldüren Ürdünlü onbaşı Ahmed Deghamsa'nın avukatlığını yaptığı belirtiliyor.

Ailesi, dün, müebbet hapis cezası nedeniyle Ürdün yasalarına göre 25 yıl cezaevinde kalacak Deghamsa'nın serbest bırakılması için gösteri düzenlemiş, bu gösteride Adalet Bakanı Mcali de Deghamsa'nın eski avukatı olarak yer almıştı. Mcali, buradaki açıklamasında söz konusu askerin serbest bırakılması için içeride ve dışarıda elinden geleni yapacağını belirtmişti. Cezaevindeki askerin kalp hastalığı sorunu olduğunu ve acil ameliyata gereksinimi bulunduğunu da belirten Mcali, Deghamsa'nın sadece Ürdün Kralı tarafından affedilebileceğini kaydetmişti.

Ürdünlü asker, bir okul gezisi vesilesiyle, 1994'te İsrail ile Ürdün arasında barış anlaşmasının imzalandığı yer olan ve bu nedenle ''Barış Adası'' olarak tanımlanan yörede kız öğrencilere ateş açmış, 7 çocuk ölmüş, bir çoğu yaralanmıştı.

''Barış Adası katliamı" olarak hatırlanan olayın o dönemde Ürdünlüler arasında büyük tepki doğurduğu ve bir çok Ürdünlü'nün bölgedeki hastaneye gelip, yaralı kız çocukları için kan bağışında bulundukları da anlatılıyor.



Bu haber 1,289 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,158 µs