En Sıcak Konular

Vahşet! Diri diri gömmüşler...

17 Şubat 2011 08:39 tsi
8 yaşındaki Hasret Karakoç’un diri diri toprağa gömüldüğü belirlendi.

Edirne’nin Havsa ilçesine bağlı Şerbettar Köyü’nde öldürülen ilköğretim öğrencisi 8 yaşındaki Hasret Karakoç’un diri diri toprağa gömüldüğü belirlendi.

Önceki gün sabah saatlerinde okuluna giden küçük Hasret, öğle tatilinde evine döndü. Yemeğini yedikten sonra annesi tarafından okula gönderilen Hasret Karakoç, okula giderken ortadan kayboldu. Öğleden sonra öğrencisini okulda göremeyen öğretmen durumu ailesine bildirdi. Aile de kızın kaybolduğunu bildirince önce köyün cami hoparlöründen kayıp anonsu yapıldı. Ardından olay jandarmaya bildirildi. Bunun üzerine ilçe jandarma ve istihbarat ekipleri köye giderek arama çalışmalarına başladı.

Çalışmalara jandarmanın eğitimli köpeği de katıldı. Arama çalışmaları kapsamında kızın elbiseleri köpeğe koklatıldı. Kokuyu alan köpeğin tepki verdiği terk edilmiş bir evin etrafında yoğunlaştırıldı. İlk önce evin kömürlüğünde kızın botları bulundu. Daha sonra ekipler çalışmalarına terk edilmiş eve devam etti. Evin bir odasına giren jandarma görevlilerinden birinin ayağının yumuşak bir zemine denk gelmesi üzerine alan kontrol edildi. Üzerine masa ve sandalyeler konulan çukurun üzerindeki malzemeler kaldırıldıktan sonra yumuşak zemin eşilmeye başlandı.

Toprağın kaldırılmasıyla birlikte talihsiz çocuğun toprak içerisinde bulundu. Topraktan çıkartılan ceset önce Havsa Devlet Hastanesi’ne ardından otopsi için Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Jandarma olayla ilgili olarak 55 yaşındaki S.Ş isimli bir kadın ile 17 yaşındaki oğlu S.Ş.’yi gözaltına aldı.

Öldürülen kızın babası arasında bir gün öncesinde tartışma yaşandığı öğrenilen anne ve oğlu jandarmadaki ifade alınma süreci akşam saatlerine kadar sürdü. Savcılığa sevk edilen 17 yaşındaki S.Ş.’nin cinayeti işlediğini itiraf ettiği öğrenildi. Ancak anne S.Ş. ise olayla bir ilgisinin olmadığını belirterek cinayeti redetti.

Akşam saatlerine doğru adliyeye sevk edilen S.Ş savcılıkta suçunu itiraf etmesinin ardından olayın tatbikatı için köye götürüldü. Çok sayıda jandarmanın aldığı geniş güvenlik önlemleri altında cinayetin işlendiği metruk eve götürülen S.Ş, olayı savcıya ayrıntılı bir şekilde anlattı. Havsa Adliyesi’ne tekrar getirilen S.Ş, olayla ilgili soru soran gazetecilere “Size yarın her şeyi anlatacağım” diye cevap verdi.

S.Ş adliyeye alınmasından sonra anne S.Ş jandarma tarafından adliyeye getirildi. Adliye girişince iddialara yönelik sorulara cevap veren anne, “Cinayeti ben işlemedim, oğlum da işlemedi. Düşmanlarımız işledi.” dedi.

Eşi ve çocuğundan ayrı Havsa ilçesinde geçimini kağıt ve şişe toplayarak sağlayan ve sokaklarda yaşadığı öğrenilen baba Arif Şen ise, olayı eşinin ve çocuğunun işlediği konusunda bir bilgi sahibi olmadığını belirterek öldürülen kız çocuğu için çok üzüldüğünü belirtti. Şen, adaletin yapacağı araştırmalar sonucunda suçu işleyenlerin bulunacağını kaydetti.

Edinilen bilgiye göre küçük kızın itilerek düşürüldüğü ve düşmenin ardından başı sert bir cisme çarpıp baygınlık geçirdiği ve gömülme işleminin ise bundan sonra gerçekleştiği belirtildi.

Bu arada cinayeti işlediğini itiraf eden 17 yaşındaki S.Ş.’nin annesinin ise yaklaşık 10 yıl öncesinde abisini öldürüldüğü ve bunun için 12 yıl hapis cezası aldığı öğrenildi. Uzun süre hapiste yatan kadının son genel afla serbest aldığı öğrenildi.

Mahkemeye sevk edilen 17 yaşındaki S.Ş. cinayetten, annesi S.Ş. ise cinayete ortak olmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

cihan



Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,757 µs