En Sıcak Konular

BBP ve Yazıcıoğlu ailesi savcılıkta

16 Şubat 2011 18:18 tsi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu ile helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nun ailesi, helikopter kazasının özel yetkili savcı ve mahkeme tarafından araştırılması için Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'na başv

Genel Başkan Topçu, milletin vicdanındaki kanaat ile devletin yüksek kurumlarının raporlarının örtüştüğünü belirterek, olayın bundan sonraki safhasının adli ve idari soruşturma ile aydınlatılmasını istediklerini söyledi.

Topçu, Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer, ağabeyi Yusuf, kızı Firuze Yazıcıoğlu, avukatlar ve yaklaşık bin civarındaki partiliyle birlikte Kahramanmaraş Adalet Sarayı'na yürüdü. Topçu ve aile, parti avukatlarıyla birlikte savcıya, Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği kazanın özel yetkili savcı tarafından soruşturulması istemini içeren dilekçeyi teslim etti. Parti adına verilen bir başka dilekçeyle de açılacak davalarda BBP'nin müdahil olarak kabul edilmesi isteminde bulunuldu.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen partililer, Adalet Sarayı önünde, Yazıcıoğlu lehine slogan attı. Bir grup genç tarafından da Adalet Sarayı'nda Muhsin Yazıcıoğlu posteri açıldı. Polisin uyarısıyla kaldırılan posteri asan Tolga Aral ve Ekrem Dörtbudak isimli partililer gözaltına alındı.

Adliye çıkışında basın açıklaması yapan Genel Başkan Topçu, gelinen noktada milletin vicdanındaki 'Muhsin Yazıcıoğlu öldürüldü' kanaati ile devletin en yüksek kurumlarının inceleme ve araştırmalar sonucu ortaya koyduğu raporların örtüştüğünü ifade etti. Topçu, aile ve parti olarak meselenin bundan sonraki safhasının adli ve idari soruşturma ile aydınlatılmasını istediklerini vurguladı.

Adli soruşturmanın yetkili bir savcı ve mahkeme ile takibini istediklerini ifade eden Topçu, "İdari soruşturmayı da inşallah önümüzdeki günlerde Sayın Başbakan'dan bizzat resmi olarak yazıyla talep edip hadiseyi takip edeceğiz. İçeriden ve dışarıdan, hatta devletin yönetim erkinde bulunanlar ne kadar bizi kaşımaya, ajite etmeye çalışırsa çalışsın, Muhsin Yazıcıoğlu ailesi ve arkadaşları ona yakışır şekilde hukuk içerisinde kalarak bu meseleyi takip edecek. İnşallah, devletin Keş Dağları'nda kalan itibarını da, millet vicdanında oluşan ezberi de bozacağız. Zaten şu izlenen yol Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilktir. Bir referanstır. İnşallah neticesinde de bu ve buna benzer olaylarda referans olacak. Hukuka ve adalete güveniyoruz." şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 710 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,437 µs