En Sıcak Konular

Başbakanlık'tan 'İnternet andıcı' cevabı

16 Şubat 2011 18:13 tsi
Başbakanlık'ın herhangi bir talimatı bulunmamaktadır denildi...

Başbakanlık tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen yazıda, "Bu konuda (internet siteleri) Başbakanlık'ın herhangi bir talimatı bulunmamaktadır." denildi.

Genelkurmay'da hazırlandığı iddia edilen ve hükümet aleyhine alehte propaganda yaptığı belirtileninternetsiteleri ile ilgili yürütülen "internet andıcı" soruşturması kapsamında Başbakanlık İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı gönderdi.

BAŞBAKANLIK'TAN 'İNTERNET ANDICI' YANITI

'İnternet andıcı' soruşturmasını yürütenErgenekonsavcısı Zekeriya Öz, Başbakanlık'a yazı yazarak, 'soruşturmaya konu olan internet sitelerinin kurulması ve yayın yapması talimatı Başbakanlık tarafından mı verildi?" diye sormuştu. Savcı Öz'ün bu sorusuna geçtiğimiz günlerde yanıt geldi. Başbakanlık tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen yazıda, "Bu konuda(internet siteleri) Başbakanlık'ın herhangi bir talimatı bulunmamaktadır." denildi.

GENELKURMAY'A DA SORMUŞTU

Savcı Öz, 'internet andıcı' soruşturması kapsamındaGenelkurmayBaşkanlığı'na da 20 soruyu içerin bir yazı göndermiş ve 'internet sitelerinin kurulmasının emrini veren kişinin kim olduğunu' sormuştu. Genelkurmay'ın gönderdiği cevapta 'soruşturmaya konu olan sitelere ilişkin bilgilere yer verdiği ancak 'emri kim verdi' sorusuna cevap vermediği belirtilmişti.

IĞSIZ VE OTUZBİROĞLU İFADE VERMİŞTİ

İnternet andıcı soruşturmasında eski 1. Ordu KomutanıemekliOrgeneral Hasan Iğsız ile Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu ifade vermişti. İki isim de ifadelerinin ardından serbest bıkarılmışt.

SAVCI ÖZ'DEN DOSYA İSTENMİŞTİ

Türkiye'nin gündemini günlerce meşgül eden 'internet andıcı' soruşturması dosyası da 17 Ağustos 2010'da Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'den resmi yazı ile istenmişti. Soruşturma dosyasının generallerle ilgili kısmının Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı'ya 24 saat içerisinde devredilmesi istenmiş ancak savcı Öz istenilen dosyaları göndermemişti.



Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,723 µs