En Sıcak Konular

Nesli tükenen vaşak Tunceli'de vuruldu

16 Şubat 2011 18:11 tsi
Tunceli merkez Cumhuriyet Mahallesi'nde dün gece görülen vaşak, tüfekle vurularak öldürüldü. Nesli tükenmekte olan vaşağın öldürülmesi, çevrecilerin büyük tepkisine neden oldu.

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı Doğa Koruma Çevre Müdürlüğü ekipleri ve çevreci gruplar, ihbar üzerine sabah olay yerine gitti.

Doğa Koruma Çevre Müdürlüğü'nde görevli Hasan Bul, gece vaşak avlandığı ihbarı aldıklarını ancak sabah saatlerinde olay yerine gelebildiklerini belirterek, "Bu yıl bu konuda yapılan ikinci ihbar. Olay yerine geldiğimizde nesli tükenmekte olan ve doğanın güzelliği olan hayvanlardan bir adedinin burada vurulduğunu gördük. Bu toplumun bilinç düzeyi ile ilgili bir şeydir.

Ancak ben eline silah alıp hayvan vurmak isteyenlerin, vurmadan önce o hayvanın da yaşam hakkının olduğunu ve bu doğanın bir parçası olduğunu düşünmesini istiyorum. Lütfen insanlar içindeki o insani duygulara bir daha başvursunlar. Meskun mahal ve karşısında Polis Özel Harekat Noktası var" dedi. Bul, konuyla ilgili gerekli araştırmaların yapılacağını ve sorumlular hakkında gerekli cezai işlemin uygulanacağını söyledi.

Çevre Derneği temsilcisi Haydar Çetinkaya ise, meskun mahalde silahla avlanmanın akıl karı olmadığını ve sorumluların yakalanmamasının görevlilerin kusurundan kaynaklandığını söyleyerek, "Doğaseverler olarak bu vahşeti yapanları şiddetle kınıyoruz.

Bu konuda yapılacak işlemlerin takipçisi olacağız. Kendimiz de sorumlular hakkında dava açacağız" diye konuştu. Vatandaşlar da tepkilerini dile getirerek, bu tür olaya tanık olanların olayı ihbar etmelerini istediler. Kedigiller (Felidae) familyasından Lynx cinsini oluşturan ve nesli tükenmekte olan vaşakların bulunduğu ülkelerde avlanmaları yasak.

 



Bu haber 683 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,204 µs