En Sıcak Konular

Kürtçe savunmaya ret!

16 Şubat 2011 16:56 tsi
Mahkemede Kürtçe savunma krizi devam ediyor.

Van İl Emniyet Müdürlüğünün KCK'nın gençlik yapılanmasına yönelik düzenlediği operasyon kapsamında gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanan 15 kişi, bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Sanıkların Kürtçe savunma talebi mahkeme heyeti tarafından reddedilirken, duruşma 20 Nisan 2011 tarihine ertelendi.

Van 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün başlayan duruşma yaklaşık 2 saat sürdü. Van F, Bitlis E ve Muş M Tipi Cezaevleri'nde sabah saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen sanıklar, saat 12.00 sıralarında hakim karşısına çıktı. Mahkeme başkanı yoklama yaparken adı okunan sanıklar Kürtçe, 'Ez Lıvırım' (Ben buradayım) karşılığını verdi. Yapılan yoklamanın ardından, mahkeme heyeti sanıkların geçen duruşmadaki Kürtçe savunma taleplerini verdiği ara kararla oy birliği ile reddederken, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma, 20 Nisan 2011 tarihine ertelendi.

İl Emniyet Müdürlüğünün yaklaşık bir yıl önce KCK'nın gençlik yapılanmasına yönelik düzenlediği operasyon kapsamında, çoğunluğunu Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu 19 kişi gözaltına alınmış, 15 kişi çıkarıldıkları mahkemece, 'örgüte üye olmak', 'örgüt propagandasını yapmak' ve 'şiddet ve cebir kullanarak eğitim ve öğretimi engellemeye çalışmak' iddialarıyla tutuklanmıştı.

Bugün Van 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci kez hakim karşısına çıkan sanıkların, üniversitede değişik tarihlerde düzenlenen eylemlere katıldıkları ve PKK terör örgütünün isteği doğrultusunda 21 Aralık 2009 tarihinde gerçekleştirilen eğitim boykotuna katıldıkları öne sürülüyor. İlk duruşmada Türkçe savunma yapan sanıklar, Kürtçe savunma taleplerini mahkemeye sunmuşlardı.

 

 



Bu haber 507 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,467 µs