En Sıcak Konular

Carlos Kasırgası, Avustralya'yı etkisi altına aldı

16 Şubat 2011 16:18 tsi
Avustralya, bu yıl tropikal iklimin etkisinden kurtulamıyor.

Ülkenin en önemli turist merkezi Queensland eyaletinde etkili olan Yasi Kasırgası'ndan sonra şimdi de 'Northern Territory' bölgesinde Carlos kasırgası etkili olmaya başladı. Kasırganın özellikle bölgenin başkenti Darwin şehrinde hayatı olumsuz etkilediği bildirildi.

Carlos Kasırgası Avustralya'nın kuzey bölgesini vurdu. Kasırgadan dolayı bölgenin başkenti Darwin sel ve şiddetli rüzgarların etkisi altında. Şehirde okullar tatil edildi, yükselen su seviyesi dolayısıyla bugün Uluslararası Darwin Havaalanı hava trafiğine kapatıldı.

Meteoroloji yetkilileri Carlos Kasırgası'nın 1 kategorisinde olduğunu açıklayarak, Darwin'de ve çevresindeki Croker, Goulburn ve Tiwi Adaları'nda kasırga uyarısında bulundu. Yetkililer, özellikle şehrin Rapid Creek, Millner ve Nightcliff'de ikamet edenler için herhangi acil bir duruma karşı sığınak yerlerinin açıldığını belirtti. Rapid Creek ve çevresinde birçok ev sular altında kalmış bulunuyor. Marrara yerleşim birimine 24 saat içinde düşen yağmur miktarı 435 milimetreyi buldu.

Saatte 120 kilometre hızla esen rüzgarın etkili olduğu yerlerde şimdiye kadar ağaçların devrilmesinden dolayı bir ev yıkılırken 30'a yakın evin de selden etkilendiği belirtiliyor. Şehirde acil servis birimlerine yardım isteyen 2 binden fazla telefon gelirken, şiddetli sel ve rüzgardan dolayı 91 ağaç ve 31 elektrik direği devrildi. Su baskınlarından dolayı birçok ana yol ise trafiğe kapatılmış durumda.

Carlos Kasırgası'ndan dolayı herhangi bir ölüm vakası olmazken, üzerine ağaç devrilen bir hastanın ciddi yaralandığı ve Darwin Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi.

Carlos Kasırgası Endonezya'nın başkenti Cakarta, Papua Yeni Gine'nin başkenti Port Moresby ve Avustralya'nın Perth, Brisbane ve Darwin şehirlerinde etkili oluyor. 1974 yılında etkili olan Tracy Kasırgası da şehri yerle bir etmiş ve Darwin yeniden inşa edilmişti.

(CİHAN)



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,950 µs